Yrittäjän kansantauti ja Paloheinän ihana Korpipolku

Paloheinässä on ihania metsälenkkejä mm. Korpipolku ja Siimespolku, joilla kävin tänään lounasajalla kävelemässä. Korpipolku 1,2 kilometrin reitti kulkee metsäpoluilla ja pitkospuilla, ja sen voi helposti yhdistää alueen muihin polkuihin. Haltialan metsät ja Pitkäkosken alue ovat muutenkin tosi kauniita alueita ja siellä on ihana kävellä. Moni sanookin menevänsä sinne terapiakävelylle. Terapiakävely on varmaan omalla kohdallakin aivan oikea ilmaisu.  

Yrittäjän näkökulmasta työrintamalla tietynlainen hektisyys on plussaa, ja se kertoo yksinkertaisesti sen, että on töitä, joita voi laskuttaa. Yrittäjä ei myöskään lomaile ihan samalla tavalla, sillä konetta ei voi sulkea kuukaudeksi ja ainakin ajatustasolla täytyy olla perillä koko ajan kaikesta. Jos olen pystynyt luomaan arkeeni toimivan rytmin töiden ja arjen suhteen, olen huomannut, etten oikeastaan kuormitu tuosta työnteon tavasta, jota yrittäjyys tarjoaa  –  toki välillä poikkeustilat sotkevat arkea.

”Hoidan tämän pois alta”

Näin jälkikäteen ajateltuna viime kevään loppu oli aika raskas erinäisten työrintamalla olevien poikkeustilanteiden vuoksi, ja olin henkisesti aika loppu, kun hyppäsimme heinäkuun ”kesälomaan” tyttöni kanssa. Vaikka sain ajatuksia pois työasioista ja lomamoodin päälle, elokuussa arjen alettua huomasin jälleen varautuvani kevään tavoin johonkin. Ainakin omalla kohdallani huonointa yrittäjyydessä on se, että jää helposti ns. ”päälle” / valmiustilaan. Positiivista on toki se, että huomaan tuon olotilan nykyisin niin helposti.

Tästä yleensä kertoo se, että ennakoin liikaa. Huomasin tämän varsinkin viime keväänä. Hoidin esimerkiksi silloin jo seuraavan syksyn kuravaatetilauksia tytöllemme päiväkotiin, sillä automaattisesti ajattelin, että: ”Jos nyt vapautuu pienikin aika, hoidan tämän jo nyt. Silloinhan välttämättä ei ole aikaa.” Tokihan on hyvä, että asioita, joita pitäisi joka tapauksessa hoitaa, hoitaa pois päiväjärjestyksestä. Huonoa taas on se, tuo käytösmalli jää helposti päälle. Jos tulee pienikin rako arjessa, sen sijaan, että heittäisi jalat vaan pöydälle ja lataisi omaa akkuaan, alkaakin miettiä, onko jotain, mitä voisi hoitaa pois alta. 

Toinen asia, josta yleensä huomaan, että arkea häiritsee jokin poikkeustila, on se, että siivoan enemmän. Kyllä, uskokaa tai älkää, mun mieleni toimii niin, että jos ympärillä asiat ovat järjestyksessä, se järjestää myös mielessänikin asioita. Ja luulen, että tuo auttaa myös siksi, että se on asia, johon pystyy itse vaikuttamaan – töiden poikkeustilanteisiin ei välttämättä pysty. Kaiken kaikkiaan poikkeustilanteissa on vaikea pysähtyä. Ehkä Korpipolun kaltaiset metsälenkit pakottavat ajatukset muualle.

Enemmän aikaa metsäkävelyille

Olen yleensä ollut hyvä jakamaan ajankäyttöni eri projekteille. Tällä hetkellä ajan jakaminen on aika selkeä, sillä teen eräälle projektille viestinnän asiantuntijana sovitusti alkuviikon eli ma, ti ja ke. Loppuviikon olen pyhittänyt muille viestinnän jutuille ja Kalla Activelle. Tänään kun kävelin metsässä, tein jälleen itselleni lupauksen, että järjestän enemmän aikaa metsäkävelyille, treenille ja omalle aikuisluistelulle.  Ne ovat kuitenkin niitä minun ”omia asioita”, joista tykkään ja ennen kaikkea niitä asioita, joista tulee henkisesti ja fyysisesti hyvä olo. 

Asia, josta olen edelleen niin onnellinen on pari viikkoa sitten hankkimani leasing auto. Tiedän, että monelle tuo on aivan pässinlihaa, mutta itselläni ei ole oikeastaan ikinä ollut arjessa vakituisessa käytössä autoa. Miten elämä onkaan helpottunut käytännön asioiden suhteen! Tuntuu, että auto vapautti ison määrän aivokapasiteettia arjen aikataulurytmittämisestä ja ihan vaan puhdasta aikaa. Kalla Activen syksykin on lähtenyt ajantasaisesti käyntiin eli kampanjat on suunniteltu, PR-paketit toimitettu ja KUURA-malliston laajennuksenkin suunnittelu edistyy. Kiva syksy siis tiedossa!