Blogikirjoitukset nyt myös kuunneltavissa

Viimeisten päivien aikana olen tehnyt lisäyksiä blogiini. Tadaa! Osa blogikirjoituksista on nyt myös kuunneltavissa.

Sain viime kuukausien aikana muutamasta eri tahosta palautetta, jota jäin miettimään. En ollut aluksi varma, onko se minun juttuni. Hetken sitä mutusteltuani, päätin toteuttaa toiveen. Tulen jatkossakin julkaisun yhteydessä suurimpaan osaan blogeista lisäämään äänitiedoston, josta tekstin voi myös kuunnella.  

Olen joskus saanut palautetta, että ääneni on rasittava terapeuttiääni, joten varokaa, ettette nukahda. Toisaalta, jos tämä ongelma ilmenee, suosittelen ottamaan artikkelin kuunteluun illalla ennen nukkumaan menoa niin alkaa silmä mukavasti luppaa. 

Alla artikkelit, joihin äänitiedosto on myös lisätty. Aihealueet ovat aika ympäripyöreitä, joten tein lyhyen tiivistelmän blogista äänitiedoston kylkeen. 

Äitiys

Taapero 1v 7kk – mitä niille kuuluisille kehitysvaiheille kävi?

Sohvilla on ikää jo huikeat 1 vuotta ja 7kk. En pysynyt enää kärryillä vauvojen vaiheista. Pelkkä vauvojen hulinoista lukeminen tuntui hassulta.

Mitä pelkoja äitiys tuo mukanaan?

Terve huoli ja pelko kuuluvat luonnollisina asioina elämään. Millaisia huolia ja pelkoja äiti kokee omasta lapsestaan?

Kun uusperheeseen syntyi vauva

Nykyään löytyy niin monenlaisia perhekokoonpanoja. On kyseessä ydinperhe tai uusperhe, perheet muodostavat omanlaisensa tien kulkea.

Lapsella maitoallergia – helppo nakki?

Moni on kysynyt, kuinka Sohvin maitoallergia tuli ilmi, ja miten vaikeaa lapsen allergian kanssa on elää. Tässä omia ajatuksia!

Perhearki

Kahden vuoden Lapin loma

Koronavuosi toi muutoksia. Toiset pakkasivat kimpsut ja kampsut ja muuttivat Lappiin joko osa-aikaisesti tai kokonaan. Mites itselle kävi?

Vuosi 2020 – miten meni noin omasta mielestä?

Vuosi 2020 paketissa. Vietin itse ensimmäistä äitienpäivää äitinä, ja tämä tuntui hyvällä tapaa ihmeelliseltä.

Koronahulluus – voi luoja auttakoon!

Voi kuinka monen kaksisanaisen käsitteen luomisessa korona onkaan ollut osallinen. Näistä yksi suosikkini on koronahulluus.

Talviuinti – huurteinen ja hullu harrastus

En tiedä, mihin kaikkiin talviuinnin terveysvaikutuksiin itse uskon – joka tapauksessa uinnin jälkeen on aina hyvä olo.

Mietteet

Kiusaaminen ei ole edelleenkään coolia

Mitä useamman uutisen asiasta syksyn aikana luin, sitä enemmän tulin siihen lopputulokseen, että kiusaamisesta pitäisi enemmän puhua.

Kaikkihan meistä rakastaa voittaa, vai?

Joskus vanhemmat antavat lapsen voittaa aina. Tämä vanhempien tapa estää lasta harjoittelemasta pettymyksen tunteita.

Yökukkujan painajainen – kuinka yleistä unettomuus onkaan!

En ole koskaan ollut mikään mallioppilas nukkumisen suhteen. Ei se ole niin vakavaa, jos välillä ei nukuta, mutta rajansa toki kaikella.

Kaavoihin kangistunut kuivis vai rutiineihin rakastunut?

Olenko kaavoihin kangistunut? Rutinoitunut arki kuulostaa tylsältä, mutta myönnettäköön, että olen ennemmin rutiineja rakastava.

Maski päällä hymy katsotaan silmistä

Ehkä maski päällä on välillä raskasta puhua, joten kommunikaatioonkaan ei jaksa sen myötä panostaa – ja se on harmi.

Muistot

Koko elämä valokuva-albumeissa

Elän edelleen menneitä vuosikymmeniä – en henkisesti, vaan teetän nimittäin valokuvia ja liimailen niitä valokuva-albumiin.

Raskaat perhesalaisuudet

Perhesalaisuuksia on varmasti jokaisessa perheessä. Osa on onneksi vain pieniä tapoja, jotkut taas liian raskaita kannettavaksi.

Lapsuuden jouluperinteet

Millaisia joulumuistoja ja jouluperinteitä teillä on? Minun jouluni ovat olleet perheen kesken Pohjanmaalla lapsesta saakka samanlaisia.

Puutarha ja kasvit

Onko helppoja huonekasveja olemassa?

Onko olemassa huonekasveja, jotka kaipaavat normaalia vähemmän valoa ja ravinteita eli ovat sen suhteen helppohoitoisia?

Pistokkaista uusia vihreitä kamuja kotiin

Pistokkaista uusia kamuja kotiin? Alkukevät on paras aika kasvien monistamiseen, sillä niiden lepokausi päättyy ja valoa on runsaasti.

Kodin remontointi ja tuunaus

Koronaremppa

Koronarajoitukset muuttivat radikaalisti ihmisten arkea, ja luonnollisesti kotona tuli ja tulee oltua nyt enemmän. Mikäs tässä pikku projektien keskellä. 

Vanhojen huonekalujen uusi elämä

Vanhojen huonekalujen tuunaus ja entisöinti on aika terapeuttista ja hauskaa puuhaa. Huolellinen suunnittelu on puoli työtä.