Halloween-herkut ja discoilua

Minimimmillä oli muutamia kamuja viikonloppuna kylässä ja täytyy myöntää, että Halloween on varmaan ainut juhla, johon meidän kaapeista ei paljonkaan löytynyt koristeita valmiiksi. Vaikka päätin mennä suht simppelillä linjalla niin tarjottavien kuin koristeidenkin osalta, muutamat jutut ostin ja muutamia juttuja sain lainaksi minimimmin päikkykamun äidiltä. Ja aina toimiva konsepti on luoda yhteen huoneeseen disco, jossa saa rauhassa riehua. Kuten moni tietää lapsivieraille pienet helpot tarjottavat uppoavat parhaiten, ja he eivät juurikaan kaipaa hifistelyjä. 

Halloween menu

  • limsaa
  • mehua
  • popcornia
  • donitseja
  • karkkia / tikkarit
  • keksejä
  • muumionakkeja

Minua naurattaa, kun koko koristelun pääpointti oli syötävät silmät – niitä ei kuitenkaan meinannut aluksi löytyä mistään kaupasta eli ilmeisesti moni muukin luotti niiden varaan. 

Nuo, joita käytin olivat Sprinkles-merkkisiä. Donitseihin ne oli helppo kiinnittää pipareiden koristeluaineella ja muumionakeissa ne pysyivät ketsupilla. Lidlissä oli myös laaja valikoima teemaan sopivia karkkeja ja muita tarjottavia esimerkiksi vampyyrin hampaita.

Simppeliä koristelua

Hankin Halloween-kertakäyttöastioita sekä ikkunaan kurpitsaviirin ja ilmapalloja, ulos täytimme kurpitsajätesäkkejä lehdillä sekä leikkasimme mustasta jätesäkistä hämähäkinseittejä seinille. Lainaksi sain valkoista seittiä ja erilaisia pikkunilviäisiä koristeeksi. 

Minimimmi sai aikoinaan 3-vuotis lahjaksi unicorn-naamion ja ostin vuosi sitten myös siihen sopivan puvun. Edelleen hän odottaa kuin kuuta nousevaa, että saa laittaa setin päälleen. Totta puhuen olisi ihana löytää itsellekin jokin ns. vakio naamiaisasu, jota hiukan muuntelemalla voisi muokkailla aina juhlista juhliin. Nyt olen tyytynyt vain pantoihin, joita minimimmi minulle ihanasti aina lainaa. 

Mietin menneisyyden naamiaisasujani ja totesin, että vaikka ne eivät ole edes enää tallella niistä ei voi edes ideaa kopioida. En ole Halloweenia kovinkaan paljon elämässäni juhlinut, mutta ne kerrat kun olen, olen pukeutunut ninjaksi, Tecate-fairyksi ja Hohto-elokuvan kaksoseksi.

Kun asuin Kanarialla pukeuduimme vuonna 2006 koko tyttöjengi ninjoiksi eli käytännössä kuljimme musta sukka-asu päällä. Muistan tehneeni niin paljon epäoleellisia ”ninjan taisteluliikkeitä”, että minulla oli aivan lihakset kipeinä sen juhlaillan jälkeen. Tecate-fairyna eli bissekeijuna olin vaihtoaikoina vuonna 2008 Meksikossa. Ostimme pari lavaa olutta, leikkasimme pahvin auki ja teippasimme siitä minulle mekon. Hohto-kaksosena kuljin noin vuonna 2015 Helsingin yössä. Aika karmivaa. Mikä on suosikkisi?  Nuo eivät ehkä tuollaisenaan olisi enää niin toimivia lastenjuhliin, vai? 😀

Jokatapauksessa kiva viikonloppu oli, ja pienellä vaivalla saimme iloa lapsille (ja aikuisille) aikaan – ehkä alamme tästä lähtien juhlia Halloweenia isommin myös meidän perheessä.