Koronaremppa jatkuu – kylpyhuoneen ilmeen raikastaminen

Miten uudistaa ja raikastaa kylpyhuoneen ilmettä ilman jättiremonttia?

Kirjoitus ei ole varsinainen remontointiopas, mutta tuon prosessin silti esiin, sillä tämä kylpyhuone-case on hyvä esimerkki siitä, miten suht pienellä vaivalla (ja rahalla) saa loihdittua kylpyhuoneeseen raikkaamman ilmeen. 

Niin kuin olen aikaisemmin jo kirjoittanut, meillä on kotona ollut viimeisen vuoden aikana pientä pintaremonttia. Saunan maalaamisen jälkeen kylpyhuone oli tarkoitus tehdä saman tien, mutta se siirtyi aikataulujen vuoksi edemmäs. Nyt kuitenkin eilen puolisoni ja hänen remontointialalla toimiva ystävänsä laittoivat tuulemaan. 

Tuntui, että ajallisesti tuossa ei mennyt kuin kauppareissun verran. Todellisuudessa aikaa meni tottakai enemmän. (Vanhojen paneelien poistamiseen noin 1,5h + uusien laittoon kokonaisuudessaan listoineen päivineen noin 3h.) Varsinaista remontointipäivää helpotti se, että puolisoni oli edellisenä päivänä repinyt vanhat paneelit ja listat pois.

Paneelien asennus alkoi uusien paneelien leikkaamisella oikeaan pituuteen. Mittaa ja laske jako, ettei lopetukseen jää ohutta soiroa. Kavenna aloituspaneeli tarvittaessa. Sen jälkeen puolisoni sanoin: ”Sitten vain nakutetaan uudet tilalle.” 

Luonnollisesti valoille sekä ilmanvaihtoputkille täytyy tehdä omat reikänsä. Niin kuin monessa muussakin hommassa, tämäkin homma meni nopeammin, kun kaveri oli auttamassa. Kahteen pekkaan esimerkiksi pitkän paneelin pontin saa työnnettyä koko matkalta pohjaan asti. 

Millaisen yleisilmeen haluaa?

Oletko huomannut, kuinka paneelilautojen suunnalla voidaan myös muuttaa huoneen tilavaikutelmaa? Ulkonäöllisesti halusimme valkoiset paneelit, sillä se toi valoisuutta ja tilantuntua lisää kylpyhuoneeseen. 

Tärkeää lähinnä on miettiä, että paneelin väri ja pinta sopivat tilan yleisilmeeseen – oli tila mikä tahansa. Jos joku kiinnostui paneelien laitosta enemmän, verkosta löytyy hyviä ja tarkempia ohjeita. Lisäksi alan asiantuntijat niin remontointiliikkeet sekä -ammattilaisetkin ovat varmasti mielellään avuksi.

Kaapistot minttiin

Olimme jo ennen paneelien vaihtoa tilanneet myös vanhoihin kaappeihin uudet ovet. Ongelmana oli, että vaihtoehtoja ei ollut meidän kaappitilaamme kovinkaan paljon. Kävimme useammat eri liikkeet läpi ja laskeskelimme, millainen kaapistokokonaisuus pyykinpesukoneen sekä kuivausrummun vieressä olisi toimivin.  Toiveina oli saada imuri, pesuaineet sekä pyykkikorit ovien taakse. Suoraan sanottuna uusia kaappeja tuohon tilaan ei löytynyt – ei ainakaan sellaista, joka olisi tuonut jotain lisäarvoa. Päädyimme siis pitämään vanhat kaappirakenteet. Alla ennen ja jälkeen -kuvat, jotka tuovat hyvin esiin ainakin sen, kuinka kulahtaneet vanhat ovet olivat. Osaan oli kosteus myös tehnyt vahinkoja, ja alaosa oli reikäinen.

Meidän kohdallamme edullisin ja ehdottomasti kätevin oli vain tilata vanhojen haljenneiden ovien tilalle uudet ovet, sillä kaapistojen perusrakenteet olivat hyvässä kunnossa. Tästä mieheni verkosta löytämä Tilatuote-yritys osoitti parhaimmat vaihtoehdot.

4 Comments

  1. Mdf
    17/03/2021

    Eikö olisi vain kannattanut maalata tuo puupaneeli valkoiseksi? Jos tuo uusi on mdf:ää, niin voi pian olla ihan samannäköinen kuin vanhat kaappien ovet…

    1. Ninniohia
      17/03/2021

      Vanhat paneelit olivat useita kymmeniä vuosia vanhat, joten emme halunneet niitä enää maalailla. Uusi paneeli ei ole mdf:ää vaan mäntyä. Olemme tähän tyytyväisiä ja paljon siistimpi jälki tuli kuin maalista. 🙂

  2. Satu
    07/04/2021

    Kivan näköinen tuo uusi yleisilme. Varsinkin tuollaisilla paneelilaudoilla saa jo paljon aikaan. Meilläkin alkaa olla kylpyhuoneremontti ajankohtainen kotonamme täällä Porissa ja ainakin kaappien ovet sekä kaikki koneet menee uusiksi.

    1. Ninniohia
      07/04/2021

      Kiitos Satu! Yllättävän pienillä asioilla saa kyllä raikkaamman ilmeen. Tsemppiä teidän urakkaan ja mukavaa kevättä! 🙂

Comments are closed.