Millainen kosmetiikan käyttäjä olen?

Minulta kyseltiin vinkkejä ihonhoitoon, ja samassa yhteydessä itsekin mietin, millainen kosmetiikan käyttäjä yli päänsä olen. Meillä jokaisella on ne omat päivittäiset rutiinit ihonhoidossa, ja olenkin vuosien mittaan aina välillä yrittänyt ottaa uusia rutiineja osaksi päivää – siinä kuitenkaan onnistumatta. Viimeistään tässä vaiheessa täytyy todeta, että omalla kohdallani sopii mahdollisimman simppelit aamuin illoin pesut ja riittävät kosteutukset. Mitä vähemmällä purkkimäärällä selviää sen parempi. 

Jos otan testiin uuden tuotteen, minulle onkin tärkeää, että se menee osaksi päivittäistä käyttöä, eikä jää laatikon pohjalle. Siksi en usein mitään kovin radikaalia ostakaan. Ehkä tässäkin asiassa korostuu se, että pyrin ajattelemaan tämänkin asian käytännön kautta. Huomaan myös, että jos löydän suosikki tuotteita, en hevillä niistä luovu.

Meikillä vai ilman?

Jos ihan rehellisiä ollaan, olen viimeisen vuoden aikana meikannut ehkä noin kolme kertaa – ja voi pojat ihoni on voinut hyvin! En sano, että meikkaaminen nyt ihoa huonontaisi, mutta jatkuva meikkivoiteiden käyttö varmasti tukkii huokosia eri tavalla.

Olen aina ollut ns. pikameikkaaja eli kaikki omistamani meikit sopivat yhteen pieneen meikkipussiin. Päivämeikkini esimerkiksi toimistotyössä oli sutaista nopeasti kiiltoa vievää- ja aurinkopuuteria sekä laittaa hiukan ripsaria. Nyt tämäkin on jäänyt. Välillä on toki ihanaa, kun on saanut laittautua. Näitä tilaisuuksia varten kaivan ruskean luomivärin laatikosta. Ystäväni muuten usein nauravat, kun näkevät, että kaikki meikkini mahtuvat alla olevaan minipussiin. Onhan se kieltämättä huvittavaa.

Omat vinkit

Usein kysytään, mikä on paras ihonhoitovinkkini? Kivalta kuulostaisi vastata: ”Paljon vettä ja unta!”, mutta itseni kohdalla tuo ei valitettavasti mene toteen. Vaikka Sohvi nukkuu taaperoksi aivan mainiosti, itse välillä valitettavasti vieläkin valvon.

Itselläni vedenjuominen lähti jossain vaiheessa myös ihan käsistä. Kuljin joka paikkaan vesipullo kourassa, aivan kuin olisi välttämätöntä sitä joka hetkellä hörppiä. Toki jos urheilee paljon, vettä kuuluukin juoda, mutta rajansa kaikella. Nykyäänhän suositus on aikuiselle noin 2–3 litraa nestettä päivässä. Tästä noin puolet pitäisi saada juotuna ja toinen puoli ruoan mukana.

Mielestäni mikään purnukka ei yksin tee taikoja, vaan luulen, että homma lähtee perustekijöistä, joita ovat terveelliset elämäntavat. Huomaan usein, että sportin jälkeen, (kun punotus lakkaa) ihokin voi suihkun, kasvojen pesun ja kosteutuksen jälkeen paremmin. 

Hyvän kierre

Linkedinissä kiersi julkaisu, jossa ehdotettiin, että yrittäjien kesken täytyisi järjestää Baby Shower -juhlia. Kun uusi yritys pistetään pystyyn, keräännyttäisiin juhlimaan uutta yritystoimintaa ja tuotaisiin lahjoina omat kontaktit ja vinkit kyseisestä yritystoiminnasta. Mielestäni tämä olisi mahtava idea! Ja vaikka tällaista ei nyt pystyisikään järjestää, miksi ei toisi enemmän omia suosikki juttujaan esiin. Näin saisi ainakin hyvän kierteen alkamaan. 

Laitan siis hyvän kiertämään, ja tuon omat suosikkini esiin. Ne saattavat vaihdella eri merkkien välillä riippuen vuoden ajasta, mutta usein tilaan tai ostan kauankin aikaa samaa merkkiä. On sanomattakin selvää, että tässäkin varmasti vaikuttaa tuotteiden saatavuus. Olen nyt varsinkin korona-aikana tilannut aina suurempia eriä Dermosilta. Vaikka he ovat suht suuri toimija, pidän ajatuksesta, että he ovat perheyritys ja toimivat tuotekehitys toimii lapsuudenkotini lähistöllä Korsnäsissä Pohjanmaan rannikolla. Tuotteet Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa ja muissa EU-maissa.

Olen tilannut jo Vaasan lukioajoista lähtien heiltä, ja katsoinkin heidän sivuiltaan, että toiminta on alkanut jo vuonna 1983. Tuotteita myytiin aluksi sairaaloiden käyttöön. 

Mitä käytän tällä hetkellä?

Olen jostain syystä mieltynyt puhdistamaan kasvojen ihon aamuisin ja iltaisin vaahdolla. Tässä mielestäni toimii hyvin Dermosilin öljytön puhdistusvaahto. Vaahto ei myöskään kuivata liikaa ihoa. Toki puhdistuksessa kannattaa käyttää oman ihotyypin mukaista puhdistustuotetta.

Kun tajusin, etten useinkaan enää laita kiiltoa vievää puuteria, otin nyt käyttöön Dermosilta mattavoiteen päivävoiteena. Mielestäni hyvä idea, sillä samalla kun tuote kosteuttaa se vie kiiltoa iholta pois. 

Yövoiteena olen usein pyrkinyt laittamaan hieman tuhdimpaa yövoidetta. Sen sanotaan kosteuttavan myös ihon syvempiä ihokerroksia. Varsinkin talven aikaan iho oli kuivempi. Kun siirrymme kohti kesää, vaihdan varmaan yövoiteenkin kevyempään versioon. Usein minulla on käytössäni myös jonkin tyyppinen seerumi, jota saatan käyttää hiukan kuureittain riippuen ihon voinnista. 

Suihkun puolella minulla on ollut käytössä jo kauan shampoo ja hoitoaine pumppupulloina, ja ihastuin nyt punaisen appelsiinin suihkusaippuaan ja kuorintavoiteeseen. Jostain syystä olen aina extra fiilistellyt suihkussa hyväntuoksuisia tuotteita. Puolisoni nauraakin tälle, sillä hänelle on usein ihan sama, miltä tuote tuoksuu. Varmaan aika tyypillistä miehiltä.