Boksit-ongelmanratkaisupeli lasten illan kohokohta

Usea teistä on varmaan edes kerran elämässään käynyt suorittamassa jonkinlainen escape room -pakohuonepelin? Näissähän idea on, että pelaajat suorittavat erilaisia tehtäviä ja ratkaisevat arvoituksia päästäkseen huoneesta ulos määräajassa. Pakeneminen vaatii nokkeluutta ja päättelykykyä.

Olin innoissani, kun saimme kotiimme testiin lapsille tarkoitetun ns. pakohuonemaisen ongelmanratkaisupelin nimeltään Boksit. Pelissä pääsimme osallistumaan eläintarhan asukkaiden pakomatkalle. Se oli hyvää ajanvietettä näin lapsiviikolla, ja puutarhamme toimi hyvänä pelikenttänä (tässä tilanteessa jopa parempana kuin sisätilat).

Mikä ihmeen Boksit-peli?

Boksit-peli on toiminnallinen peli, jonka saa tilattua kotiin, ja siinä pääsee ratkomaan arvoituksia. 

Peli on suunnattu 6-10 -vuotiaille lapsille, ja sen suositeltava ryhmäkoko on 2-6 lasta. Saimme jo etukäteen tiedon, että yhden aikuisen on hyvä ohjata peliä eteenpäin. Oikeastaan näin on parempikin, sillä näin lapset saavat rauhassa keskittyä peliin. Aikuinen voi toimia samalla vihjeiden piilottajana. Meillä “ryhmän vetäjinä” olivat puolisoni teinarit.

Boksit-pelin mukana tulee ohjeistus, jota seuraamalla peliä viedään eteenpäin. Pelin ensimmäisessä osassa pelaajat etsivät piilotetut vihjeet ja toisessa osassa he yrittävät vihjeiden avata lukot ja ratkaista arvoituksen. 

Mikä oli parasta? 

Hauskinta oli seurailla, kun lapset puhalsivat yhteen hiileen – oli kivaa myös nähdä lasten oivaltamisen riemu sekä ennen kaikkea auttaa eläintarhan eläimiä hädässä. Vaikka meidän taaperomme oli vielä hiukan maskotin roolissa pelihetkessä, hän silti eli tarinan mukana pelin loppuun asti, ja sympatiaahan hänellä riitti eläintarhan eläimille. 

Mielestäni Boksit-peli sopii hyvin lapsiperheeseen, mihin tahansa hetkeen ajan kuluksi. Ehkä tilaamme sellaisen seuraavan kerran myös jonnekin reissuun mukaan. Toisaalta kaikessa yksinkertaisuudessaan se toimii hyvänä sadepäivienkin ohjelmana. 

Peli olisi hauska ohjelmanumero myös synttäreillä. (Mikäli korona-ajan jälkeen pääsemme takaisin normaaliin synttärikulttuuriin.) Suosittelen siis kokeilemaan! Pelin rekvisiitta jaksoi myös kiinnostaa vielä seuraavanakin päivänä. Mukava lisä oli myös värityskuvat, jotka pelin ratkaisijat saivat omakseen.

*Tuote saatu perheemme testiin