Koronarokotus ja somehäirikön vaahtoaminen

On yksi asia, jota olen aina ihmetellyt, ja se on ihmisten vaahtoaminen. Luonnollista on, että meillä ihmisillä on liuta erilaisia mielipiteitä, mutta henkilökohtaisesti en ole viihkiintynyt mihinkään asiaan niin paljon, että aloittaisin sen puolesta vihapuheet tai ääriliikehdinnän. 

Ymmärrän, että ihmisillä tulee elämänsä varrella tietynlaisia vaiheita eteen. Osa näistä vaiheista menee ohi yhtä nopeasti kuin ne tulivatkin, ja osa jää pysyväksi osaksi elämää. 

Vaahtoaminen tuli eteeni kesällä isollakin ryminällä, kun sain puolitutulta somessa yksityisviestin. Kun kävin ottamassa rokotteen, jaoin koronarokotteen lipukkeesta kuvan tekstillä ”check.” Häirikkö ärsyyntyi tästä ja kysyi minulta: ”Miksi jengi jakaa näitä?” ja lisäsi kiroilu-smilen. Muutaman hänen jatkokysymyksen jälkeen, toivotin hänelle hyvää kesän jatkoa ja poistin hänet seuraajistani. 

Silmiini oli osunut jo aiemmin moneen otteeseen, kuinka hän kritisoi oikeastaan kaikkea koronaan ja rokotuksiin liittyvää julkisesti, joten tietyllä tavalla hänen kriittisyytensä ei tullut minulle yllätyksenä. Ehkä nämä ”vihaseuraajat” vaan saavat kiksit ärsyyntymisestä. 

Somessa on varaa valita

Yllätyin ehkä yleisesti enemmän, miten joku jaksaa nähdä vaivaa ja ennen kaikkea tuhlata energiaa kommentoimalla yksityisviestillä? Somehan on sen puolesta avoin paikka, että mielestäni jokainen saa siellä jakaa julkisesti, mitä haluaa. Myös seuraajilla on valta – he voivat päättää itse onko sisältö kiinnostavaa ja sen kautta seurata ihmisiä, joita haluavat. Arvostelu ja haukkuminen taas menevät kiusaamisen puolelle, ja sitä en hyväksy missään muodossa, en lapsilla enkä aikuisilla. 

Vanhemmiten on myöskin alkanut jakamaan omia voimiaan ja aikaansa harkiten – kaikista vähiten sitä haluaa antaa kenelläkään somehuutelijalle, joka on taitanut ottaa aivan liian henkilökohtaisesti kaikki koronaan liittyvät asiat. Hernettä ei saa hänen nenästään, eikä se taida olla edes minun tehtäväni. 

Itse henkilökohtaisesti uskon tieteeseen, ja olen suunnattoman helpottunut, kun olen saanut jo molemmat rokotteet. Rokotteilla on jo vuosisatoja pystytty pelastamaan ihmishenkiä. Mitä nopeammin saadaan rokotteet väestölle, sitä nopeammin paluu normaaliin elämään koittaa ja talous nousuun. Eräs tuttuni sanoi juuri: ”Mun 2-vuotias kundi on elänyt lähes koko elämänsä korona-aikaa. Olisi älyttömän nasta näyttää sille se toinenkin maailma.”

Jokaisella saa olla oma mielipiteensä, mutta mielestäni vihapuheet voi jättää toisaalle. Jos siis joku kokee ajattelevansa tämän artikkelin asioista erilailla, pyytäisin pitämään mutinat mahassa. Puss! <3