Hyvinkään Hotel Sveitsi lasten kanssa minilomakohteena

Siskoni suositteli aikoinaan Hyvinkään Hotel Sveitsiä, koska siellä on paljon tekemistä monenikäiselle ja hirmu kaunis luonto ympärillä. Ja ennen kaikkea se on vain vajaan tunnin junamatkan päässä Helsingistä. 

Aikoinaan en kuitenkaan ehtinyt paikkaan tutustua. Kun viime viikolla aloimme extempore miettiä kesäohjelmaa naapurimme kanssa, paikka palasi mieleeni. Meitä lähti siis matkaan minun ja mini mimmin kanssa naapurimme kahden lapsensa kanssa. Puolisot jäivät sorvin ääreen, sillä heillä ei ollut lomaa. 

Blogijulkaisu ei ole kaupallinen yhteistyö, eikä palvelusta ole saatu alennusta. Usein kuitenkin erilaiset minilomatkohdejulkaisut, joissa lapset viihtyvät, ovat olleet suosittuja blogissani. 

Uiminen ja muu kuuhailu

Jo yhdenkin yön get away -loma piristää arkea. Suurin osa ajastamme meni uimalan sisä- ja ulkoaltaiden puolella. Uimalassa on kesäaikaan ulkoaltaat käytössä koko päivän, ja sisäaltaat osan päivästä. 

Paikka oli positiivinen yllätys ja vaikka jengiä oli, tilaa riitti. Ja mikä onkaan lapsille parempaa ajanvietettä kuin suhaaminen eri altaiden välillä. 

Hotelli oli mielestämme tyylikäs ja luonto ja siihen liittyvät elementit olivat suuressa roolissa myös sisällä sisustuksessa. Isot ikkunat nostivat myös luonnon omat värit oikeuksiinsa. 

Huonekuvauksessa oli meidän huoneen kohdalla kylpyhuoneessa suihku tai amme, joten pyysin ammeellista, sillä ajattelin että mini mimmi voisi olla siitä innoissaan. Pakko ehkä myös erikseen sanoa, että huoneet olivat mielestäni hyvässä kunnossa ja ns. freshit. Itse myös aina fiilistelen pieniä asioita ja näitä olivat Rituals-merkin kylpyhuonetuotteet. (Ja shamppoon lisäksi löytyi myös hoitoaine)

Missä syödä ja mitä muuta ohjelmaa?

Hotelli Sveitsin sivuilla he kertovat panostavansa ravintoloissa lähiruokaan ja kotimaisiin raaka-aineisiin.

Kävimme kurkkaamassa ravintola Karhunpesää ovelta ja se olisi varmasti ollut testaamisen arvoinen paikka, mutta meidän jengille toimivin vaihtoehto oli kesäpäivällinen buffet-pöydästä haettuna. Näin myös pienimmät jaksoivat paremmin ruuan ajan pöydässä. Buffetissa oli ruokavaihtoehtoja mielestäni riittävästi ja lapsillekin sopivia ja pannari hillolla kruunasi ruokahetken. Vino & Pino -ravintola oli myös tilana kaunis. Isot ikkunat ja puukatto olivat mielettömiä. Mukava tarjoilija jää myös aina mieleen. 

Hotellin alueelta löytyy hyvät ulkoilureitit ja lähistöllä sijaitsee nuotiopaikka. Viihdekeskuksessa palvelevat myös elokuvateatteri Biorex ja Super Park. Talvisin alueella voi lasketella ja hiihtää eli tekemistä kyllä löytyisi useammaksikin päiväksi. Täytyy varmaan ottaa agendalle uudemman kerran silloin. Muutenkin puhuimme, että hotellissa oli mielestämme huomioitu paljon paremmin lapset kuin esimerkiksi hotelleissa, jotka profiloituvat varsinaisiksi perhehotelleiksi. Jatkoon!