Taaperon lempi jutut keväällä

Blogikirjoitus myös kuunneltavissa

Olen itse kevään lapsi, ja nautin ehdottomasti tästä vuodenajasta eniten. Sohvistakin huomaa, että kevät on hänen mieleensä. Vaatteet vähenevät, juoksu nopenee ja raskaat talvikengät muuttuvat lenkkareiksi. 

Sohvi koitti jalkaansa yksi päivä hänen tulevia kesätennareitaan, ja näin jo sieluni silmin, että nuo jalassa mennään kohta ja lujaa. Puolisoni kysyikin häneltä: ”Sohvi onko nuo ne nopeat kengät?” ja tähän neiti vastasi: ”Jooooooo.”

Sohvilla tuli juuri 1 vuotta 9 kk täyteen. Iso mimmi siis! Sain kysymyksen somessa, mikä on Sohvin lempi puuhaa näin keväisin ja mitä hääräilemme, kun kuulemma tuntuu, että olemme ulkosalla koko ajan. Kerroinkin juuri, että siitä päivästä alkaen, kun Sohvi syntyi, minun sanavarastossani ei enää ollut käsitettä huono ilma. Toisaalta olen kyllä aina ajatellut, että nämä ovat vain pukeutumiskysymyksiä, mutta nyt vasta olen ymmärtänyt täysin pukeutumisen merkityksen. 

Tässä hiukan kevään taaperohuumaa.

Potkupyöräily

Voi tämä on ollut ehdottomasti paras juttu. Haimme torista käytetyn potkupyörän Sohville, ja yllättävän nopeasti taaperot tuon eteenpäinmenotaktiikan ymmärtävät. Kierrämme pihapiiriä ja talojen välissä meneviä pikku teitä. Sohvi pysähtyy talojen kohdalle ja kertaamme, kuka missäkin talossa asuu. Luonnollisesti, mitä enemmän pyöräilemme, sitä enemmän juoksuaskeleitakin on täytynyt ottaa hänen peräänsä. 

Kiipeily ja keinuminen

Kunhan hanskat tästä hiukan vielä kevenee, luulen, että Sohvi tulee riemastumaan. Hän välillä huutaakin, kun hänellä ei ole hanskoja: ”Eiiiii” ja nauraa. 

Sohvi on päässyt nyt maistamaan isompia kiipeilytelineitä, ja voi pojat. Nyt on vaikea enää tyytyä pienempiin telineisiin. Sama homma keinujen suhteen. Kun tottuu keinumaan rengaskeinulla, ei vauvakeinut enää jaksa kiinnostaa.

Vesileikit

Kukapa taapero ei tykkäisi vesileikeistä? Parasta on, kun saa laittaa kura-asun päälle ja läträtä oikein kunnolla. Välillä lätäköitä on ollut niin vähän, että Sohvi ja naapurin kamu ovat olleet jonossa hakemassa meidän ulkovesipisteeltä lisää vettä: ”Lissääääää!”

Hiekkaleikit

Kun lunta oli vielä hiukan maassa, kakkuja tehtiin lumesta. Nyt olemme siirtyneet jälleen tuttuun ja turvalliseen hiekkaan. Miten se onkaan niin kivaa lapioida ja siirtää kiviä, hiekkaa, multaa, keppejä, käpyjä ja kaikkea materiaalia maan ja taivaan väliltä maasta sankoon ja sangosta toiseen astiaan? 

Hyppynaru

Siskopuolet ovat ottaneet Sohvin aina hyvin mukaan hyppynaruleikkeihin. Hänellä toki on oma tapansa, ja se on juosta narun yli pienesti hyppäämällä. Yksinkertaista, mutta aina yhtä hauskaa!

Katupiirtely

Taloyhtiömme pihat ovat aurinkoisina päivinä täyttyneet mitä hienommista taideteoksista. Naapureiden lasten kanssa on ollut kiva tuoda väriä harmaaseen asfalttiin. 

Saippuakuplakone

Tämä on jokaisen kesän suosikki. Nyt kuitenkin aurinkoiset säät ovat saaneet meidät kaivamaan sen jo nyt esiin. Kukapa ei rakastaisi suunnatonta määrää kuplia ja niiden rikkomista?

Koirien kyttääminen

Meidän naapurustossa on paljon koiria, ja aina kun liikumme taloyhtiömme pihassa, käymme jokaisen oven kohdalla läpi, kuka talossa asuu. Joka toisessa talossa asuu koira, joten niiden talojen kohdalla keskusteluille ei näy loppua. 

Voi kun sitä itsekin osaisi iloita yhtä pienistä asioista!