Ideoita Baby Shower -juhliin

Olin ystäväni Baby Shower -juhlissa viikko sitten. Hänen siskonsa oli tehnyt mielettömän työn koristeluissa ja muussa organisoinnissa. Tästä inspiroituneena ajattelin kirjoittaa muutamia vinkkejä ylös.  

Nykyään Baby Shower -juhlat on varsin yleinen tapa juhlistaa tulevaa äitiä. Kuulin, että jo vuosisatoja sitten naisilla oli tapana tuoda tuoreille äideille lahjoja vauva-arkea helpottamaan. 

Tuntuu, että tämä alun perin amerikkalainen tapa on viimeisen 5 vuoden aikana yleistynyt Suomessakin todella paljon. Olin itse ensimmäisissä Baby Shower -juhlissa vieraana noin 9-vuotta sitten. Naurattaa kyllä vieläkin, miten pihalla olin koko konseptista. Yksi järjestäjistä kysyi minulta: Teetkö sinä sitten sen vaippakakun?” Tähän vastasin, että minulla ei ole sellaisen reseptiä. Luulin siis aidon oikeasti, että se on jokin leivottava.

Nykyään näen ehkä Baby Shower -juhlat ystävien tapana tukea äitiä sekä jollain tapaa vahvistaa ystävyyttä ennen vauvan syntymää.  Näin äidille tulee fiilis, että myös ystävät ja lähipiiri on 100% mukana tukemassa heitä tulevankin vauva-arjen keskellä.

Juhlien lokaatio ja koristelut

Aikaisemmat Baby Shower -juhlat, joissa olen ollut, on usein järjestetty jonkun kotona. Muutamat juhlat on myös pidetty tulevan äidin vanhempien luona. Noissa tapauksissa ainakin huijaaminen ”sunnuntailounaalle” tai ”kahville” on ollut helppoa. 

Ystäväni Baby Shower -juhlat pidettiin ystävämme ravintolassa nimeltään Twisted Street Kitchen, joka oli suljettuna tuona päivänä. Ystäväni sisko oli koristellut tilan ilmapalloilla, kynttilöillä sekä varannut tulevalle äidille kukkaseppeleen. Teemavärinä oli vihreä, mikä näkyi myös täytekakun värissä sekä arvauskorteissa. 

Tarjoilut ja lahjat

Yleensä tarjoilut Baby Shower -juhlissa hoidetaan nyyttärihengessä, niin kuin ystävänikin juhlissa. Jokainen toi jotain itsetehtyä tai hankkimaansa osaksi juhlapöytää. 

Brunssipöytään voi esimerkiksi hankkia: 

  • pikkupiirakoita ja munavoi
  • salaatteja
  • levitteitä, patonkia ja croissantteja
  • juustoja ja kinkkuja
  • hedelmiä ja marjoja
  • kahvia ja kakkua
  • karkkia, sipsiä
  • kuohuviiniä ja lehtikuohuvaa

Itse aikoinaan pidin siitä, että sain vaippakakun lahjaksi. Olen käytännöllisyyden puolella, ja se sisälsi paljon erilaisia pieniä hyödyllisiä asioita vauvalle – puhumattakaan siitä, että vaipat menivät totta kai käyttöön heti, kun maltoin rikkoa kokonaisuuden. Jos siis sellaisen kokoaa, mukaan voi laittaa esimerkiksi hoitoöljyä, pehmolelun, purulelun, sukkia, bodyn, tuttipullon, ruokalapun ja harsoja. Tämä siis toimii hyvänä kimppalahjaideana. Ystäväni kakku sisälsi vielä yllätyksen, sillä se oli koottu kuohuviinipullon ympärille. 

Ohjelmanumerot

Itse mielestäni tärkeintä Baby Shower -juhlissa on yhdessäolo, mutta jos jotain tekemistä haluaa keksiä niin voi järjestää klassisia arvausleikkejä, kuten mikä on tulevan lapsen nimi, paino tai pituus. 

Totta kai tekemisen on suositeltavaa olla sellaista, josta tietää tulevan äidin nauttivan. Itse en ainakaan aikoinaan omissa juhlissani ollut piltin maistelun kannalla ja tätä ei onneksi järjestettykään. Itse luin kyyneleet silmissä ystävältäni lahjaksi saamaani muistokirjaa, johon jokainen oli kirjoittanut tervehdyksen. Tuo kirja itse asiassa jäi Sohville muistokirjaksi, johon sekä minä, ystäväni sekä sukalaiseni ovat kirjoitelleet hänelle ”kirjeitä” matkan varrella. 

Nyt hauskana ohjelmanumerona ystäväni juhlissa oli kuvaleikki. Jokainen vieras oli tuonut oman lapsuuskuvansa ja tuleva äiti arvuutteli, kuka on kuka. 

2 Comments

  1. Jasmin
    08/12/2021

    Huomenta!
    Blogissani on Joulun this or that-postaus ja nyt haastan sinut vastaamaan kysymyksiin blogissasi! Otatko jouluhaasteen vastaan?

    Iloista jouluarkea!🎄

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    1. Ninniohia
      14/12/2021

      Kiitos haasteesta! Otan mielelläni sen vastaan 🙂

      Mukavaa joulun odotusta!
      Terkuin Jenni

Comments are closed.