Lahjaidea: Helppo ”tee se itse” laventeli kuorinta-aine

Työn ulkopuolella minulla on usein kotonakin kaikenlaisia pikkuisia projekteja käynnissä. Ellen pääse omaan puutarhaan kyykkimään, keksin kyllä sisälläkin hääräämistä.

Monissa arkisissa asioissa olen vain huomannut, että toteutus ei ihan aina mene maaliin. Esimerkiksi haluaisin olla parempi nikkaroija, leipuri tai askartelija. Usein minulla on päässäni idea kristallinkirkas, mutta loppuen lopuksi sen käytäntöön ottaminen sakkaa. Tuon saman asian olen huomannut aina myös, jos askartelen lasten kanssa. Entä kuinka moni tietää sen tunteen, kun katselee valmista kakkuaan ja toteaa sen olevan täysin erilainen, kuin ohjeen kakku? 

Muistan ikuisesti, kun vauva-aikoina sisustin Sohvin huonetta. Näin Pinterestissä idean. Kuvassa valkoiseen pyöreään lamppuun oli kiinnitetty naruilla kori ja nalle laitettu kyytiin. Ajattelin, että saisin melko helpolla lampusta kuumailmapallon koristamaan kattoa. En olisi voinut olla enempää väärässä. Kori roikkui kuin ammuttu ohjus ja nalle siinä sivussa. Myönsin tappioni ja totesin jälleen, etten ole pesun kestävä strömsöilijä.  

Jostain syystä en kuitenkaan ikinä opi, ja pian päästäni pulpahtelee taas uusia toteuttavia ideoita. Tähän nähden se on joko sinnikkyyttä tai tyhmyyttä – tai ehkä olen vain kultakala, joka unohtaa nopeasti edellisen vastoinkäymisen.

Tee itse laventeli kuorinta-aine

Kuinka moni on tehnyt itse joskus kosmetiikkaa tai pesuaineita? Itse en ole aiemmin, mutta päätin kokeilla kuorinta-aineen tekoa, ja uskokaa tai älkää tämä strömsöily onnistui! Tilasin Epson suolan ja laventeliöljyn Ruohonjuuren verkkokaupasta ja loput ostin ruokakaupasta. Kun aloin sekoittaa aineita keskenään, odotukseni eivät olleet kovin korkealla – ehkä sen vuoksi yllätyinkin niin positiivisesti, miten hyvä kuorinta-aine lopputuloksesta tuli.

Tuo epsom-suola tuntui toimimalta vaihtoehdolta osaksi kuorinta-ainetta, sillä sanotaan, että se rentouttaa lihaksia, poistaa hienhajua, pehmentää ihoa, auttaa turvotuksiin, lihas- ja nivelkipuihin ja kosteuttaa ihoa. Suola sisältää magnesiumia, joka auttaa lihaksia palautumaan. Valitsin laventelin tuoksuksi, sillä mielestäni sen tuoksu rauhoittaa ja rentouttaa – toki ensi kerralla voisi kokeilla piparminttuakin. 

Kannattaa siis kokeilla! Kivoissa purkeissa myös toimiva lahjaidea jouluun.

Kuorinta-aineen aineosat:

2 dl Epsom suolaa
1 dl merisuolaa
½ dl oliivi öljyä
15 tippaa laventeliöljyä
punainen ja sininen elintarvikevärisekoite