Hiusten hyvinvointi ja taistelu ”baby-hiuksia” vastaan  

*yhteistyö Hairlust, mainoslinkit merkitty *-merkillä / tuotteista saatu alennus

Olen aina ajatellut, että omaan hyvinvointiin pystyy vaikuttamaan niin sisäisesti kuin ulkoisesti, ja kokonaisvaltaisesti hyvä olo koostuu monesta asiasta, kuten riittävästä levosta, sopivasta määrästä liikuntaa ja siitä, miten itseään ravitsee. Itselläni yksi ulkoinen keino on laadukkaat hiustenhoitotuotteet, ja täytyy myöntää, että viime vuosina olen alkanut niitä enemmän ja enemmän fiilistelemään. Jos olen löytänyt omalle hiustyypilleni sopivan tuotteen, olen yleensä jatkanut sen käyttöä todella merkkiuskollisesti. 

Minulla on koko aikuisikäni ollut pitkät hiukset, enkä ole niitä lapsuuden lyhyiden hiusten jälkeen halunnut enää leikata lyhyiksi. Lopetin hiusteni värjäämisen vuonna 2013 oikeastaan siitä syystä, että tykästyin omaan tummanruskeaan väriini. Hiukseni ovat olleet aina suht terveet – lukuun ottamatta autoimmuunisairauttani, joka vaikuttaa hiuksiini. Minulla on alopecia areata autoimmuniteettisairaus, joka on onneksi elämäni aikana näkyvästi puhjennut vain kahdesti. Minun tautiversiossani hiukset lähtevät päästä vain yhdestä kohtaa. Suurimmillaan kohta oli edellisessä puhkeamisessa noin 8cm x 8cm. Nyt tuokin kohta peittynyt ja hiukseni ovat taas nelisen vuotta kasvaneet normaalisti. 

Vaikka taudille ei varsinaista syytä olemassa, on tämäkin kääntänyt ajatusmaailmaani siihen, että kokonaisvaltainen terveys on monen eri tekijän summa, ja useammalla pienellä asialla voi olla merkitystä. Varsinaisen ulkoisen hiustenhoidon lisäksi haluan pitää myös huolta päänahasta. 

Ne monelle äidille tutut “baby-haituvat

Monelle muullekin äidille ovat varmaan haituvaiset baby-hiukset tuttuja. Kun sain 5 vuotta sitten tyttöni, hormonivaihteluiden vuoksi hiukseni lähtivät lähes kokonaan edestä molemmilta sivuilta. Vaikka haituvat eivät vuosiin oikein tuntuneet pääsevän muiden hiusten kasvuvauhtiin, ajattelin aina, että: ”Pikku juttuja”, enkä sen kummemmin sivuhaituville uhrannut ajatuksia. 

Alkukesästä törmäsin ensimmäisen kerran hiukan vahingossa *Hairlust-brändiin. Tilasin heidän verkkokaupastaan Grow Perfect -sarjan hiustenhoitotuotteita, sillä halusin kokeilla niiden vaikutusta omiin minihiuksiini. Pidin myös siitä ajatuksesta, että tuotteet hoitavat sekä hiuksia että päänahkaa. Hairlust on pohjoismainen brändi, jolla on monipuolinen valikoima vegaanisia ja ekologisia hiustuotteita.

Olin tilaamiini tuotteisiin tyytyväinen ja tartuinkin nyt mielelläni *Hairlust-yhteistyöhön, sillä Grow Perfect™ Bundle -tuotepaketin tuotteet olivat minulle jo ennestään tuttuja ja olin ollut niihin tyytyväinen. Yhteistyön kautta sain tilaisuuden kertoa, millaisia kokemuksia minulla on niistä jo useammalta kuukaudelta. 

Tuotteet arkisessa käytössä

*Grow Perfect™ Bundle -tuotepakettiin kuuluu shampoo, hoitoaine, Thickening Spray ja Hair Growth Serum. Hairlustilla on sekä kattavia tuotepaketteja että mahdollisuus tilata yksittäisiä tuotteita. Tilaaja voi halutessaan myös liittyä kuukausitilaajaksi. Itselleni jo silloin kesän alussa tuo valmis tuotepaketti oli paras vaihtoehto. Tuotepaketin tuotteet auttavat erityisesti taistelemaan hiustenlähtöä vastaan edistämällä uusien hiusten kasvua, ehkäisevät hiusten katkeilua sekä pitävät hiukset ja hiuspohjan terveinä. Itse pidän siitä, että tuotteissa on käytetty vain luonnollisia ainesosia ilman parabeeneja, sulfaatteja, ftalaatteja tai silikonia. 

Tilasin nyt uutena kokeiluun * Volume Wizard™ Pre-Styling Sprayn, sillä halusin kokeilla, saisiko suihkeella lisätuuheutta hiuksiin. Koska itselläni on piikkisuorat hiukset, toiveena on ollut löytää hoitava suihke, jolla saisi arjessa hiukan ilmavuutta hiuksiin. Muutaman kerran sitä nyt testanneella täytyy sanoa, että sillä sai kivaa lisänostetta. Suihketta voi käyttää jo kuiviin tai kosteisiin hiuksiin ennen muotoilua. Lisätehoa voi hakea hiustenkuivaajan tai matalan lämmön kihartimella. Huomasin, että lämpö aktivoi tuuheuttavan vaikutuksen. Suihke koostuu 99,58% luonnollisista ainesosista, eikä se sisällä sulfaatteja, silikoneja, parabeenejä tai mineraaliöljyä.

Grow Perfect™ Bundle -tuotesarjan shampoo ja hoitoaine tuntuvat toimivan omassa hiuspohjassani ja hiuksissani hyvin. Olen kuullut, että shampoo tulisi valita ensisijaisesti hiuspohjan kunnon, ei hiusten perusteella. Olen muutaman kerran valinnut omalle hiuspohjalle sopimattoman shampoon, ja hiuspohja on kuivahtanut liikaa sekä alkanut kutisemaan. Grow Perfect™ hoitoaine jättää hiuksiin sileän tunteen. Hoitoaineen kaakaovoi, acaiuute ja glyseriini kosteuttavat hiuspohjaa.

Ostin alun perin kesän alussa *Grow Perfect™ Thickening Spray:n, sillä halusin testata sen vaikutusta hiusjuuriin. Suihkutan suihketta yleensä aina suihkun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin. Se tuo kivasti tuuheutta, mutta myös rauhoittaa hiuspohjaa. Käytän sitä välillä myös ns. muotoilusuihkeena, jolloin viimeistelen sillä ponnarin hiuksia esimerkiksi päältä. *Grow Perfect™ Hair Growth Serumia taas hieron iltaisin suihkun jälkeen päänahkaan jakauksen kohtaan sekä baby-haituviin molemmille puolille päätä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *