”Mitäs ajattelit nyt kesällä tehdä, kun myyt niitä talvivaatteita?”

Multa kysyttiin yksi päivä: ”Mitäs ajattelit nyt kesällä tehdä, kun myyt niitä talvivaatteita?” Tähän rehellisesti sanottuna teki mieli vastata: ”Nostaa jalat pöydälle ja ottaa oluen.”

Mutta todellisuudessahan merinovaatteet eivät ole vain talvivaatteita, vaan ne ovat ympärivuotiseen käyttöön. Merinovillalaatuja on toki erilaisia: on paksumpia ja ohuempia – erilaiseen käyttöön.

Suurin osa Kalla Activen vaatteista on ohuen ohutta. Neuleet taas luonnollisesti ovat paksumpia, vaikka nekin ovat nykyään mulla must tuotteina ottaa mukaan mökille, että tarkenee iltasella istua kuistilla. Niin eli vaatevalikoimaa piisaa myös kesälle ja hommaa siinä sivussa (ja toivottavasti myös olutta siellä mökin kuistilla).

Ympärivuotiseen käyttöön

Se on totta, että lähdin kehittämään talvella Kalla Activea, kun omat merinokalsarini repesivät pepun kohdalta ja kyllästyin lapseni merinovaatevalikoimaan. Ulkoilemme paljon ja luonnollisesti yleensä sisään tullessa alin kerrasto jäi päälle aika usein vahingossa koko päiväksi. (ja tähän kalsareissa hillumiseen kyllästyin)

Kalla Activen vaatteissa tavoitteena oli saada niin naisille ja lapsillekin kohtaamaan merinovillan toiminnallisuus ja kaunis kotiasu. Talvella julkaisimme myös arki- ja työmalliston SELJAN, jossa sama idea säilyi. Vaatteet ovat käytännöllisiä ja nättejä, mutta ne eivät ole epämukavia päällä ja saavatkin jäädä vahingossa, vaikka koko päiväksi päälle. 

Mitä agendalla kesällä

Ensi kesän malliston suunnittelu on nyt liikahtanut myös eteenpäin ja olin juuri protoista (mallikappaleista) yhteydessä tehtaan suuntaan.  Näistä lisää kuitenkin myöhemmin. Saan juhannuksesta elokuun alkuun hyödyntää pikku assarin apua, kun päiväkoti on kiinni. Hän on niin innolla aina auttamassa ja pyytää saada tulla mukaan.

Nyt tämän kesän suosikiksi noussut SELJA-toppi ja se on valmistettu 93% merinovillasta ja 7% elastaanista. Tämän vuoksi sen kangas on ohuen ohut ja joustava. Toppi on jää vuoden ympäri käyttöön, sillä hengittävän merinovillan ansiosta se soveltuu erinomaisesti viileillä ilmoilla alustopiksi ja lämpimillä keleillä vaikka hameen kanssa. Sama toppi löytyy myös KUURA-mallistosta lapsille

Myyntijuttujen lisäksi tiedossa on syksyn kuvausten suunnittelun laittamista pakettiin. Tuntuu hassulta, että vaikka juuri saimme niin lasten kuin naistenkin vaatteiden kuvaussessiot valmiiksi, täytyy ottaa uusi agendalle. Suomi on kaikkine vuoden aikoineen värien kirjo – ja on ihana yrittää ikuistaa niitä Kalla Activen vaatteiden kanssa. 

Oletko jo kurkannut naisten vaatteiden videota, joka kuvattiin ihanassa The Barössa? Tai lasten repeilyä Tuomarinkylän kartanolta?