Ylläksen kuvaukset agendalla syyskuulle ja arjen aamulenkkeilyt

Arki pyörähti taas käyntiin tällä viikolla. Minimimmin päiväkoti alkoi vanhemmassa ryhmässä ja itsellä alkoi to do -työlistojen purku. Vaikka itsellä ei läppäri ollutkaan heinäkuuta pölyttymässä, vaan silti suht säännöllisesti käytössä, silti puolet päivästä meni maanantaina koneen päivityksiin. (Niin koomista)

Aamuisin mimmi on polkenut polkupyörällä päiväkotiin. Koska jarru on edelleen hiukan kateissa, olen todennut, että juoksukengät ovat olleet itselle se paras varustus – näin ehkä olen ehtinyt nopeisiin spurtteihin (lue: mahdollisiin vaaratilanteisiin) helpommin. Samalla olen aamuisin yleensä tehnyt pienen kävelylenkin. Olenkin varmaan aikaisemmin kertonut, kuinka välillä tuntuu, että parhaimmat ideat tulevat lenkillä. Ajattelinkin, että pieni kävely saisi aivot taas työmoodiin. (Myönnettäköön, että täysin päinvastaiselta tällä hetkellä tuntuu) Varsinaisia kuningasideoita ei ainakaan vielä ole pulpahtanut ja ainoa asia, jota viimeksi suunnittelin lenkillä oli se, kuinka saan itselleni meidän varastoon hiihtosuksille voitelutelineen pöytään. 

Työlistan purkamista

Positiivista on se, että kerrankin tuntuu, että sain aivonikin heinäkuun ajaksi hiukan ottamaan happea. Olen ollut aina huono päästämään kokonaan irti, mutta nyt tuntui että tietyt isommat asiat olivat viisi viikkoa tauolla. 

Toki Kalla Active pyöri myös kesän, sillä ihmiset tilaavat merinovaatteita ympäri vuoden, mutta sosiaalisen median julkaisujen ajastaminen auttoi viikoissa. Paketit myös lähtivät niin verkkosivujen kuin Zalandonkin tilauksien mukaan, mutta silläkin saralla oli huomattavasti rauhallisempaa. 

Kuten aikaisemmin jo totesin naisten ja lasten uusien mallistojen protot tulivat, joihin teimme muutokset. Niistä on myös tilaus lähtenyt tehtaalle eri koossa. Talvella ja keväällä tulee myyntiin naisille kaksi erilaista mekkoa ja t-paita sekä lapsille mekko ja t-paita. Lisäksi toppi tulee naisille ja lapsille vihdoin mustana myös. (Tätä on toivottu ja itsestänikin on kyllä kuoritut Kalla Activen rosan topin suurkuluttaja. Menee aika kivasti myös hameen kanssa)

Syyskuun kuvaukset

Meillä kävi eilen Ylläs Eventsin Piia ja olemme järjestämässä syyskuulle Ylläksellä kahden päivän kuvaukset Kalla Activelle. Tunnen Piian noin parinkymmenen vuoden takaa jo ja hän ja hänen puoliso ovat minun isosiskoni ja hänen puolison hyviä ystäviä.  

On ihanaa, että Piia on auttanut, sillä kuvauksessa on yllättävän paljon tekemistä ja järjestämistä. Arvostan myös hänen särmää ja ammattitaitoa, sillä näissä jos missä haluaa, että homma hoituu. 

Sain lukijalta kyselyn, mitä kaikkea kuvauksissa täytyy ottaa huomioon. Pääasiat ovat varmaankin lokaatio, kuvausteemat, mallit ja heidän asustus sekä näiden sulattaminen yhteen. Aika simppeliä palapelin rakentamistahan se on, mutta aika usein, jos yksi peruuntuu, muutkin saattaa mennä vaihtoon tai heilahtaa kuvaussuunnitelmassa. 

Tällä hetkellä kuitenkin karkea suunnitelma on muuttunut Piian kanssa suht tarkaksi aikatauluksi, mallit koordinoitu paikan päälle, vaatekokonaisuudet ja mahdollinen rekvisiitta mietitty ja lokaatiot merkitty. Ja ja ennen lomia varasin Helsingistä tulevalla porukalle lennot ja majoitukset. Myös meidän minimimmi tulee mukaan. 

Aiemmista kuvauksista oppien täytyy sitten vaan soveltaa, jos jokin asia menee mönkään ja ideoitahan kuvausteemasta saattaa pulpahtaa myös vasta paikan päällä. (Piialla ja hänen puolisolla kakkoskoti Ylläksellä, joten onneksi lokaatioideat ovat jo aika tarkasti tässä vaiheessa pöydällä. The Barössähän viime kevään kuvauksissa tein lopulliset lokaatiopäätökset vasta paikan päällä, kun kävelin alueen läpi) Joka tapauksessa kiva Ylläs-reissu edessä. Kirjoittelen siitä sitten tarkemmin vielä syyskuussa, kun palailemme kotiin. <3