Intopiukeena myyntiin tulleesta uudesta SELJA-merinomallistosta

Niin kauan kuin muistan, olen aina vaihtanut vaatteet heti, kun tulen töistä kotiin. Nyt olen tehnyt töitä kotoa viimeisen vuoden, mutta toki palaverit tai muut menot saavat poistumaan kotoa. Yleensä välittömästi, kun olen saanut ulko-oven lyötyä kiinni, olen repinyt farkkujen napit auki ja laittanut jotain mukavampaa päälle.

Jos ensimmäinen Kalla Activen USVA-mallisto haastoi ajatuksen aluskerrastosta ja todisti, että käytännöllinen voi olla myös kaunista, halusimme tämän malliston olevan kotiasun ja työasun yhdistelmä. Tarkoitan työasulla sellaista siistiä, toimistokelpoista asua. ”Kun tulee kotiin töistä, tarvitseeko aina vaihtaa vaatteet?”, oli ajatuksena, kun aloimme ideoida mallistoa. 

Kiire myös niin perhe- kuin työarjessakin haastaa vaatetuksen. Varsinkin tuolloin arvostan enemmän ja enemmän helppoja, mukavia ja toimivia vaatteita. Kun vaatteet sopivat moneen, ei niitä tarvitse pysähtyä miettimään. Tähän kirsikkana kakussa on vielä se, että ne miellyttävät silmää. Ensimmäisten tuotteiden joukossa myyntiin tulevat housut, toppi ja tunika. Syksyllä mallisto täydentyy vielä pidemmällä villatakilla.

Mikä ilme?

Halusimme ulkonäöllisesti vaatteiden olevan klassisia ja ilmeeltään selkeitä. Pienet harkitut yksityiskohdat, kuten vyölenkit, laskokset ja leikkaukset tuovat kivan lisän housuihin. Malliston pääväreinä ovat tumma ja vaalea savi sekä rosa. 

SELJA-malliston tarkoitus oli myös osoittaa, kuinka monipuolinen materiaali merinovilla on – se sopii ihan yhtä lailla arki- kuin työvaatetukseen. Ja ennen kaikkea muuhunkin kuin urheiluun.

Naisten tuotevalikoimaa laajennetaan tulevaisuudessa myös lisää arkeen sopivilla vaatteilla, joita on helppo käyttää eri tilanteissa. Näistä kuitenkin lisää myöhemmin. Haluaisin ajatella, että ”Less is more”. Pyrimme siihen, että vaatteet ovat helposti yhdisteltävissä ja asusteilla eri tilanteisiin muunnettavissa. 

Itse odotin näistä vaatteista eniten merinotoppia. Talvisin tykkään pitää ohutta hengittävää matskua paitojen alla. Kesällä vakiovaatteeni on toppi ja hame. Lisäksi minulla oli hinku saada farkkujen tilalle töihin jotkut ns. siistimmät housut (mutta mitkä tuntuisivat rennolta päällä).