Viikonloppureissussa lapsen kanssa Kotkassa

Viime viikonloppuna matka vei Kotkaan, ja kaupunki kyllä yllätti kaikessa kauneudessaan. Ja Kotkaanhan ajaa Helsingistä tosi nopeasti noin 1,5 tunnissa. 

Radiossa kerrottiin viime viikolla, että kotimaanmatkailu on nousussa. (Ollut nousussa jo korona-ajoista lähtien) Ja miksipä ei – Suomi on äärimmäisen kaunis maa ja täältäkin löytyy monipuolisia lomakohteita. 

Koska Kalla Activea myydään toistaisesti vain Suomessa, olen pyrkinyt pienistä työreissuista ottamaan aina ilon irti ja lomailemaan edes hetken työreissun ohella. Syksyllekin olen jo kaavaillut Ylläksen reissun yhteyteen pientä extraa. Alustavasti suunnitelmissa on Kalla Activelle myynnin laajentuminen muutamaan Ylläksen liikkeeseen ja syksyisen ruska mainosvideon kuvaaminen. Pikku tyttömme on yksi videon malleista, joten ihanaa ottaa jälleen hänet mukaan. 

Perjantai-illan puuhat ja kukkahullun paratiisi

Perjantai-iltapäivänä teimme kävelylenkin rantaan päin ja uimapaikkana Mansikkalahti toimi erittäin hyvin. Jopa pikku neiti kävi uimassa. (Hän rakastaa vedessä polskimista ja kysyi moneen kertaan jo päivällä koska pääsee uimaan)

Olen joskus lukenut Kotkassa työskentelevästä puutarhurista ja siitä kuinka Suomen palkituimmat puistot sijaitsevat Kotkassa. Itsekin puutarhajuttuihin hurahtaneena, ei voinut kuin ällistyä, kuinka suunnitelluilla yksityiskohdilla ja tarkoilla kasvivalinnoilla kaupunkia on kaunistettu. Esimerkiksi Fuksinpuistossa on paljon maanpeittokasveja, kärhöjä ja perennoja, kuten iiriksiä, kurjenpolvia, päivänliljoja, pioneja, kuunliljoja, nauhuksia ja monivuotisia köynnöksiä.

Kokonaisuudessaan puistokierros käsittää Sapokan Vesipuiston, Katariinan Meripuiston, Veistospromenadin, Haukkavuoren näkötornin, Palotorninvuoren puiston, Mansikkalahden, Sibeliuksenpuiston ja Yrttipuutarha Kotka-Reduttin. Emme ihan koko kierrosta ehtineet kiertää, mutta yritimme aina kävellessämme paikasta a paikkaan b kiertää hiukan puiston kautta. Sapokan vesipuisto on myös kuin keidas. Kasvien lisäksi vesi, kivet ja valaistus tekevät paikasta ällistyttävän kauniin. Puiston pääsuunnittelija on kaupunginpuutarhuri Heikki Laaksonen. 

Lauantain minireissut

Lauantaipäivälle olimme suunnitelleet, että menemme veneella syömään Varissaareen ja tätä erityisesti pikku neiti odotti. Kotkan Sapokan satamasta pääsee monipuolisille saaristoreissuille.

Toinen ehdottomasti vierailun arvoinen paikka olisi Kaunissaari, jonne kannattaa kuulemma jäädä yöksi. Saarella on useita majoittajia ja paljon nähtävää. Sinne pääsee kesäisin ilmaisella FinFerriesin yhteysaluksella Kotkasta. Tällä kertaa meiltä jäi Kaunissaari väliin, mutta ensi kerralla sitten. 

Mainitsemisen arvoinen on asia jo pienen neidinkin vuoksi Kotkan kunnossapidetyt ja kivat leikkipuistot. Viihdyimme mm. Sapokan, Mansikkalahden ja Katariinan leikkipuistoissa. Millaisia Kotka-kokemuksia ja vinkkejä teillä on?