Sunnuntaina lähtö Ylläkselle Kalla Activen kuvauksiin 

Tekisi mieli sanoa, että valmista on, mutta ei se ihan vielä pidä paikkansa. Kuinka moni pitää pakkaamisesta? Olen muuttanut niin monta kertaa, että olen jollain tapaa oppinut pitämään siitä – se on aina edustanut minulle jonkun uuden alkamista. Tokihan alle viikon reissu ei ole sama asia, mutta koska mukaan tulee meidän minimimmikin, kuvausvaatteiden ja rekvisiitan lisäksi täytyy miettiä normi vaatetus itseni lisäksi hänelle.

Meidän minineiti sanoo päivittäin, että: ”Mennään jo sinne Lappiin” ja muistuttelee, että: ”Äiti, älä pakkaa sitten liikaa.” (Pipsa Possussa äiti Possulla oli lähtenyt pakkaaminen ihan käsistä) 

Lisäksi viemme myös Alava Shopin tilauksen samalla. Ja jee Kalla Activea on siis syksystä alkaen pienenä eränä myös myynnissä Äkäslompolon Alava Shopissa. Vuonna 2019 avattu Alava Shop on Suomalaisen muodin ja lifestylen moderni vaateliike. 

Viimeisiä silauksia

Pääpiirteittäin asiat ovat reilassa, mutta muuttivia tekijöitä tulee olemaan loppuun asti – siksi siis asioiden ns. hinkkaaminen ja liika suunnittelu kannattaa lopettaa ajoissa. Kuten viimeksi kirjoittelinkin blogiin, kuvausaikataulu on aikalailla kasassa. Ylläs Eventsin Piia kävi viime viikolla tsekkaamassa vielä kerran kuvauslokaatioita ja värejä sekä laittoi muutaman alla olevan kuvan tulemaan. Niin mahtavia maisemia! En malta odottaa!

Kävin kuvaajan kanssa tällä viikolla läpi aikataulun ja hän ottaa vielä videokuvaajan kanssa oman ideointisessionsa. Meillä on yhteensä itseni ja minimimmin mukaan lukien seitsemän mallia. Heille kaikille on suunniteltu kaksi vaatteiden vaihtoa. Mallien ”kuvaus-lookia” ja profiilia on mielestäni mukava aina miettiä. Rehellisesti sanottuna yleensä olen suht nopea ja teen kuvausvaatteiden suhteen aika nopeat päätökset. Tällä kertaa olin jotenkin enemmän lukossa – tai ainakin vaatteet roikkuivat rekissä kauemmin, enkä ”klousannut” valintojani kuin vasta tänään. Ehkä tälle olisi pitänyt pystyä antamaan aiemmin aikaa, mutta kaiken muun tekemisen ohella en ehtinyt ajoissa pysähtyä. 

Vaikka kuinka yrittää hoitaa asiat aina ajoissa ennen reissuun lähtöä, vakiona on, että silti juoksee hoitamassa asioita viimeisinä päivinä. Lisämaustetta päivään toi bussireissu lentokentän suuntaan hakemaan kuljetusfirman varastolta viimeiset kuvauskappaleet, jotta sain pakattua ne reissuun mukaan. Tehtaan lähettämän paketin olisi pitänyt olla keskiviikkona perillä kotiovelle toimitettuna, mutta vakio on, että pakettia joutuu aina metsästämään.

Lasten merinopaita ja -housut tulevat syksyllä myyntiin myös sammal-värissä, joten ihana saada nekin nyt mukaan.

Oletko käynyt Ylläksellä?

Viimeksi kuvasimme keväällä yhden tehokkaan päivän The Barössä Inkoossa. Lokaatio oli aivan mieletön silloin ja luulen, että Ylläs tulee myös nyt tarjoamaan parastaan. Nyt kuvauspäiviä on tiedossa kaksi. Ensimmäisenä päivänä kiipeämme Varkaankudun kodalle ja siitä mahdollisesti ylemmäs, toisena päivänä käymme Ylläksen huipulla ja hotelli Arctic Skylight Lodgessa. Mikä on lempi paikkasi Ylläksellä?

Tietyllä tapaa kuvauspäivät ovat yksi parhaita asioita oman vaatebrändin kanssa – näkee vaatteen jonkun päällä ja kerta toisensa jälkeen yllätyn lopputuloksesta. Kuvauksissa olen kuitenkin yleensä aina samaan aikaan totaalisessa jännitystilassa. Tuo jännitys ei onneksi lamaannuta minua, mutta huomaan käyväni ylikierroksilla. Lastenkuvauksissa vielä viimeksi otin viihdyttäjäroolin, jolloin käytin vitsipankkini täysin tyhjäksi, jotta lapsilla (tytölläni sekä hänen päiväkotikavereilla) olisi kiva päivä. Heihin huumorini onneksi upposi ja räkätys vaan kuului minuutista toiseen. Tuon jälkeen oli kyllä omakin takki tyhjä ja taisin nukahtaa minimimmin tavoin samantien päiväuniaikaan. 

Parasta on tosin aina ollut se, että olen pystynyt luottamaan ympärilläni oleviin ihmisiin: valokuvaajaan ja videokuvaajaan sekä heidän näkemyksiin. Vaikka itsellä olisi kuinka ns. tarkat ajatukset kuvista, he ovat aina tuoneet niihin omat lisänsä. 

Ota seurantaan somessa!

Ota seurantaa Kalla Activen Instagram ja TikTok -tili @kallaactive. Tulen päivittämään kuvia, videoita ja tunnelmia. Tulen myös kirjoittamaan blogiin vielä koosteen koko reissusta. Ottakaa myös Visit Ylläksen sometilit @visitylläs seurantaan ja tai tutustukaan Ylläksen verkkosivuihin. Noita kun luin, iski myös itselle paniikki! Ylläksellä olisi niin paljon tekemistä! Ainakin top3-listalla ovat minimimmillä (ja itsellä) Äkäslompolon uimaranta (Olenhan muuten kertonut, että minimimmi tykkää myös kylmästä vedestä?) sekä Äkäshotellin uima-altaassa polskiminen. Lisäksi haluaisimme nähdä poroja ja nauttia kuvausten ulkopuolella ruskasta. 

ps. Lue Kalla Activen vinkit syyspukeutumiseen! Niin naisten kuin lasten merinovaatteet toimivat erinomaisesti syksyllä, sillä ilmankosteuden ollessa korkea, merinovilla mahdollistaa ilman kiertämisen. Tämä pitää käyttäjän kuivana ja lämpimänä. Tämä täytyy itsekin muistaa, nyt kun pakkaan vielä viikonloppuna meille ihan perus vaihtovaatteita. Tätähän siis en ole vielä tehnyt, vaikka matkalaukku täyttyykin nyt kovaa vauhtia. 

Hyödynnä koodi SYKSY15 ja täydennä jo nyt merinoa niin omaasi kuin lapsesi vaatekaappiin. Koodi oikeuttaa -15% aleen verkkokaupassa osoitteessa www.kallaactive.com ja on voimassa 30.9.2022 asti.