Syksyinen Ylläs vei sydämen – kuvauslokaationa täysi kymppi

Taidan olla rakastunut syksyiseen Lappiin. Ylläs ja Äkäslompolo veivät ruskalla ja taivaan värityksellään sydämen, ja Kalla Activen kuvausreissu meni enemmän kuin putkeen. 

Vietimme Ylläksellä ja Äkäslompolossa viisi päivää, joista kaksi oli pyhitetty täysin kuvauksille. Koska meidän 3-vuotias minimimmi oli yksi malleista, oli ihana ottaa hänet mukaan reissuun. Yövyimme Äkäshotellin alppimajoissa ja hän piti erityisesti hotellin uima-altaasta, jossa kävimme usein aamuisin ennen aamupalaa pulahtamassa. 

Mielenkiintoisia veijareita olivat hänen mielestään myös porot, joita tuli vastaan. Mimmistä tuli koko kylän maskotti ja varsinkin samat ukit ja muorit höpöttivät ja moikkailivat hänelle. Tuosta tuli itsellekin tosi lämmin ja sydämellinen olo: ”Kyllä ihmiset ovat täällä vain ihania!”. Sunnuntainen Tanssii Tähtien kanssa -jakso teki myös vaikutuksen ja mini näyttikin mummoille ja vaareille aamupalalla parhaimpia liikkeitä ja taivutuksia. 

Ennen kuvauspäiviä kävimme Äkäslompolon puolella järven rannassa ja miten monta kuvauspaikkaa tuoltakin reissulta olisi tarttunut haaviin. Pulahdus järvessä virkisti kivasti ja maaruska häikäisi värityksellään. Minimimmi halusi myös uikkarin päälle ja kävi kastamassa jalkansa veteen. Kun hänelle kommentoitiin, että se saattaa olla sitten jo aika kylmää, hän vastasi: ”Se on kylmää, jos se on kylmää.” Yksi kauneimmista keinupaikoista #yllasswing löytyy muuten Äkäslompolosta.

Kalla Active -tuotteet myynnissä myös Alava Shopissa!

Kävimme viemässä Äkäslompolon Alava Shopiin Kalla Activen tuotteita myyntiin. Hyviä uutisia siis Lapin matkaajille! Olipa ihana myös nähdä livenä, kun tuotteet löysivät kaupasta oman paikkansa. Minimimmi kyselikin ihmeissään: ”Miksi äiti jätimme niitä sun työvaatteita tuonne?”

Kuten jo aikaisemmassa blogissa kirjoittelin, olen usein Kallan kuvauksissa ollut jännitystilassa, jonka vuoksi käyn ylikierroksilla. Kuvauksissa on niin monta liikkuvaa tekijää, joten isompien kuvausten järjestäminen on myös riskialttiimpaa, sillä luonnollisesti useampi asia voi mennä pieleen. Yleensä kuitenkin olemme menneet täyttä höyryä läpi ja myöhemmin todenneet taas, että olipahan huippu kuvausreissu. 

Kun viime sunnuntaina laskeuduimme Kittilään, taivas oli kuin tilauksesta ihan Kallan värinen. Tuona hetkenä tiesin, että tämä tulee menemään hyvin. 

Ylläs ja Äkäslompolo täydelliset kuvauslokaatiot

Kalla Activen ensimmäisenä kuvauspäivänä kuvauslokaatioina olivat Varkaankuru ja Kellostapulin kota. Tavoitteena oli saada kuviin maaruskaa ja hienoja maisemia. Kuvaussää vaihteli aurinkoisesta pieneen sadekuuroon, mutta se ei onneksi haitannut. Tuon ansiosta saimme muutamiin kuviin taltioitua taka-alalle tunturin lisäksi sateenkaaren. Kiittelinkin samalla myös sateenkaaren järjestämisestä Ylläs Eventsin Piiaa, kun kiitin kuvausten koordinoinnista ja kaiken kaikkiaan hänen yrityksensä panoksesta koko reissun käytännön asioihin. 

Toisena päivänä menimme Gondoli-hissillä Ylläksen huipulle sekä Arctic Skylight Lodgeen. Kiitos suuresti tahoille, joiden ansiosta reissusta saatiin aina vain parempi ja kiitos, että saimme tulla kuvaamaan. 

Ylläksen huipulla mietin, miten hyvä tuuri meillä kävi, että saimme tallennettua tuon taivaan värin myös kuviin, jonka näin lentokoneesta. Koska aikuisten mallien lisäksi meillä oli malleina myös minitytöt (3-vuotias ja 8kk), oli loistavaa, että pääsimme Yllässkammin saunatiloihin vaihtamaan vaatteet sekä lämmittelemään kuvaussession jälkeen. Tuossa tilassa olisi ihana ensi kerralla viettää ihan vapaa-aikaakin saunoen. Suosittelen tutustumaan! 

Arctic Skylight Lodgen tyyli ja pelkistetyn klassiset mökit tekivät vaikutuksen. Olin kuullut paikasta aiemmin, mutta en osannut kuvitella sen olevan noin tyylikäs. 

Kaiken kaikkiaan Lappireissu antoi enemmän kuin osasin toivoa. Minimimmi sanoi taas tyypilliseen tapaan lentokoneessa: ”Äiti uudelleen” ja itselleni reissu oli kaukana työreissusta – niin mukavaa vaihtelua se toi arkeen. Kohta onkin aika ottaa agendalle talven kuvauksien suunnittelu. Koska asiat sujuivat niin hyvin Ylläksellä ja Äkäslompolossa, luulen, että taltioimme talvella samoja maisemia myös lumisina Kalla Activelle.

Ottakaa muuten Visit Ylläksen sometilit @visitylläs seurantaan ja tutustukaan Ylläksen verkkosivuihin. Sieltä löytää hyvää inspiraatiota tuleviin reissuihin. 

Hyödynnä koodi SYKSY15 ja täydennä jo nyt merinoa niin omaasi kuin lapsesi vaatekaappiin. Koodi oikeuttaa -15% aleen verkkokaupassa osoitteessa www.kallaactive.com ja on voimassa 30.9.2022 asti.