Verkkokauppani alkaa näyttää vihdoin verkkokaupalta

Korona on viivästyttänyt vaateteollisuudessa ja usealla suomalaisella brändillä toimitukset ovat viivästyneet. Kun itse kuulin syksyllä, että kolmen tuotteeni tuotanto viivästyy, totesin puolisolleni, etten jaksa harmistua asiasta. Ne tulevat sitten, kun tulevat. 

Tällä periaatteella avasin kuukausi sitten verkkokauppani ensimmäisille neljälle tuotteelle ja mietin, että näillä mennään. Olin toki innosta piukeena jo silloin, sillä sain vihdoin USVA legginssini ja takkini kahdessa värissä myyntiin ja ennen kaikkea ihmisten päälle. Hassua, kun joka kerta, kun olen nähnyt ne jonkun päällä, ällistyn ja änkytän: ”Vähän noi sopii hyvin sulle”, saan sanotuksi ja ihmettelen monttu auki onnesta. 

Nyt kuitenkin odotus palkintaan, sillä sain tänään USVA-malliston merinovilla neuleen ja UTU-malliston merinovilla välihaalarin vihdoin myyntiin. Jihuu! 

Se, että olen kirjoitellut tänne blogiini Kalla Active -kuulumisia välillä, on itse asiassa ollut aika terapeuttista. On ollut kiva pysähtyä aina hetkeksi ja todeta, mitä kaikkea onkaan taas tapahtunut. Oudointa on edelleen todeta, että viime talven pähkäilyt konkretisoituivat ja sain aikaan niistä jotain näinkin todellista. Mukava on varmasti joskus itsekin palailla näihin teksteihin ja miettiä, millaiset fiilikset silloin oli ja mitä oli vasta tapahtumassa. 

Tarve taustalla

UTU-merinovälihaalari on tehty 100% merinovillaneuleesta ja se soveltuu lapsille ilmojen viiletessä jokapäiväiseen käyttöön. Alkujaan, kun aloimme kehittää tätä tuotetta ja briiffasin ensimmäiset luonnokset, kaipasin lapsellemme nättiä merinovälihaalaria. Olin valmis panostamaan merinovillaan, mutta älytöntä oli, että sitä oli tarjolla vain mielestäni kulahtaneissa väreissä. Niissä, joissa taas väriä oli käytetty, oli usein sekoitetta liikaa, jolloin se ei ole enää lämmin. 

Moni kannattaa varsinkin lapsilla puuvillaisia vaatteita. Puuvilla kuitenkin sitoo kosteutta itseensä eikä siirrä sitä ulompiin kerroksiin. Puuvillaisissa vaatteissa palelu on yleisempää, sillä ne kostuvat helposti, eivätkä kuivu nopeasti. Merinovillakuitu taas voi imeä itseensä 30% oman painonsa verran kosteutta tuntuen edelleen kuivalta ihoa vasten.

Mistä istuva neule?

USVA neuleen takana taas oli tarve istuvalle neuleelle. Tiedän, että over size -neuleet ja muutkin pussimaiset paidat ovat olleet jo kauan muotia, mutta valitettavasti ne eivät ole ikinä sopineet vartalolleni. Ainut kapea kohta vartalossani on vyötärö, ja tämän vuoksi on tuntunut oudolta piilottaa se. Joka kerta, kun olen pukenut ylleni jonkun leveän ei-vartalon myötäisen paidan, minusta on tuntunut, kun kävelen jätesäkki päällä.  

USVA naisten neule on valmistettu myös 100% merinovillasta, ja se soveltuu jokapäiväiseen käyttöön niin ulkoiluun kuin muuhunkin arkikäyttöön. Siinä on ylhäällä lyhyt hopean värinen siro vetoketju, joka samaan aikaan helpottaa vaatteen riisumista, mutta tuo myös kivan yksityiskohdan neuleeseen. Tämä menee nyt talvella minulle jokapäiväiseen käyttöön. 

Välillä tuntuu, että päivät menevät sekunnissa. Onneksi olen sopinut, että haen lapsemme päiväkodista klo 15.30. Tämä pakottaa ottamaan happea ja aivot töiden suhteen off-asentoon. 

Nyt syksyn aikana olemme saaneet myös uuden KUURA lasten merinovillamalliston ja SELJA naisten merinovillamalliston luonnokset maaliin sekä tuotantoon. Nuo saapuvat kaikkien saataville viimeistään maaliskuussa. Kivaa! Stay tuned! ps. Yläkuvassa päälläni ovat SELJA-malliston merinovillaiset työhousut sekä toppi. Kuvan on ottanut lahjakas valokuvaaja Nelli Päiväläinen.