Verkkokauppani alkaa näyttää vihdoin verkkokaupalta

Korona on viivästyttänyt vaateteollisuudessa ja usealla suomalaisella brändillä toimitukset ovat viivästyneet. Kun itse kuulin syksyllä, että kolmen tuotteeni tuotanto viivästyy, totesin puolisolleni, etten jaksa harmistua asiasta. Ne tulevat sitten, kun tulevat. 

Tällä periaatteella avasin kuukausi sitten verkkokauppani ensimmäisille neljälle tuotteelle ja mietin, että näillä mennään. Olin toki innosta piukeena jo silloin, sillä sain vihdoin USVA legginssini ja takkini kahdessa värissä myyntiin ja ennen kaikkea ihmisten päälle. Hassua, kun joka kerta, kun olen nähnyt ne jonkun päällä, ällistyn ja änkytän: ”Vähän noi sopii hyvin sulle”, saan sanotuksi ja ihmettelen monttu auki onnesta. 

Nyt kuitenkin odotus palkintaan, sillä sain tänään USVA-malliston merinovilla neuleen ja UTU-malliston merinovilla välihaalarin vihdoin myyntiin. Jihuu! 

Se, että olen kirjoitellut tänne blogiini Kalla Active -kuulumisia välillä, on itse asiassa ollut aika terapeuttista. On ollut kiva pysähtyä aina hetkeksi ja todeta, mitä kaikkea onkaan taas tapahtunut. Oudointa on edelleen todeta, että viime talven pähkäilyt konkretisoituivat ja sain aikaan niistä jotain näinkin todellista. Mukava on varmasti joskus itsekin palailla näihin teksteihin ja miettiä, millaiset fiilikset silloin oli ja mitä oli vasta tapahtumassa. 

Tarve taustalla

UTU-merinovälihaalari on tehty 100% merinovillaneuleesta ja se soveltuu lapsille ilmojen viiletessä jokapäiväiseen käyttöön. Alkujaan, kun aloimme kehittää tätä tuotetta ja briiffasin ensimmäiset luonnokset, kaipasin lapsellemme nättiä merinovälihaalaria. Olin valmis panostamaan merinovillaan, mutta älytöntä oli, että sitä oli tarjolla vain mielestäni kulahtaneissa väreissä. Niissä, joissa taas väriä oli käytetty, oli usein sekoitetta liikaa, jolloin se ei ole enää lämmin. 

Moni kannattaa varsinkin lapsilla puuvillaisia vaatteita. Puuvilla kuitenkin sitoo kosteutta itseensä eikä siirrä sitä ulompiin kerroksiin. Puuvillaisissa vaatteissa palelu on yleisempää, sillä ne kostuvat helposti, eivätkä kuivu nopeasti. Merinovillakuitu taas voi imeä itseensä 30% oman painonsa verran kosteutta tuntuen edelleen kuivalta ihoa vasten.

Mistä istuva neule?

USVA neuleen takana taas oli tarve istuvalle neuleelle. Tiedän, että over size -neuleet ja muutkin pussimaiset paidat ovat olleet jo kauan muotia, mutta valitettavasti ne eivät ole ikinä sopineet vartalolleni. Ainut kapea kohta vartalossani on vyötärö, ja tämän vuoksi on tuntunut oudolta piilottaa se. Joka kerta, kun olen pukenut ylleni jonkun leveän ei-vartalon myötäisen paidan, minusta on tuntunut, kun kävelen jätesäkki päällä.  

USVA naisten neule on valmistettu myös 100% merinovillasta, ja se soveltuu jokapäiväiseen käyttöön niin ulkoiluun kuin muuhunkin arkikäyttöön. Siinä on ylhäällä lyhyt hopean värinen siro vetoketju, joka samaan aikaan helpottaa vaatteen riisumista, mutta tuo myös kivan yksityiskohdan neuleeseen. Tämä menee nyt talvella minulle jokapäiväiseen käyttöön. 

Välillä tuntuu, että päivät menevät sekunnissa. Onneksi olen sopinut, että haen lapsemme päiväkodista klo 15.30. Tämä pakottaa ottamaan happea ja aivot töiden suhteen off-asentoon. 

Nyt syksyn aikana olemme saaneet myös uuden KUURA lasten merinovillamalliston ja SELJA naisten merinovillamalliston luonnokset maaliin sekä tuotantoon. Nuo saapuvat kaikkien saataville viimeistään maaliskuussa. Kivaa! Stay tuned! ps. Yläkuvassa päälläni ovat SELJA-malliston merinovillaiset työhousut sekä toppi. Kuvan on ottanut lahjakas valokuvaaja Nelli Päiväläinen.

Voivatko kompressiovaatteet tosiaan istua kunnolla?

Tiedän kokemuksesta, että välillä hyviä ja istuvia urheilutrikoita on vaikeaa löytää. Olen suht pitkä, joten usein ne jäävät minulle liian lyhyeksi. Yksi ainakin itseä häiritsevä tekijä on myös, jos kankaasta näkyy läpi. Usein myös tunnen olevani ”väärää kokoa”, sillä jos trikoot ovat tarpeeksi pitkät ja istuvat reisistä, ne ovat vyötäröltä todella suuret. 

Kompressiotrikoot arjessa ja sportissa

Olen aina paasannut, että jos vain voisin, käyttäisin aina urheilutrikoita. Jopa työelämässä välillä tämä on onnistunutkin – menin nimittäin usein myös toimistollekin urheilutrikoissa, jos sille päivälle ei ollut asiakaspalaveria. 

Koronavuosi oli monelle poikkeuksellinen – itselleni ei pelkästään koronan vuoksi vaan perheessämme kasvoi tuona vuonna yksi kanankoipi täysillä juoksevaksi taaperoksi. Kun hän opetteli 9-10 kk ikäisenä kävelemään, minun täytyi olla jatkuvasti isäni sanoin ”jouset pohjassa” eli matalalla ja valmiustilassa syöksymään häneen perään, jos näytti siltä, että tyttö painaa tuhatta ja sataa päin seinää. Kuhmut ja naarmut kuuluvatkin asiaan ja suurimmat kolhut sain onneksi estettyä.

Mainitsin taannoin, että oma vuosi 2020 meni kutakuinkin urheilutrikoissa, sillä ulkoilimme paljon, ja Sohvi piti minut niin sisällä kuin ulkona liikkeessä. Moni kyselikin tämän jälkeen, mitkä trikoot minulla oli jalassa. Päälläni olivat Zeropointin Performance kompressiotrikoot. 

Hankin muutama vuosi sitten ensimmäiset Zeropointin kompressiotrikoot. Ennen sitä ajattelin, että aikani kompressiotuotteiden käyttöön oli mennyt – enhän minä ollut enää kilpaurheillut vuosiin. Voi kuinka väärässä olinkaan, sillä en tiennyt, että kompressiollekin on niin monta eri käyttötarkoitusta. Koronavuosi, jos mikä sen todisti, että ne menevät jalassa, vaikka koko päivän. Eniten arvostan niissä niiden istuvuutta, ja että ne nousevat tarpeeksi ylös. Ei ole kiva kyykistellä salilla eikä lapsen kanssa puistossa, jos housut jäävät puolitiehen. 

Raskauden ja imetyksen jälkeen minulla on myös ollut ongelmia polvieni kanssa. Esimerkiksi loikkatreeneissä on välillä tuntunut, että en uskalla laittaa painoa täysin polvieni varaan. Kompressiosukkien ja -trikoiden avulla polvien kestävyys on ollut tukevampi, ja sain alkulämmön lihaksiin paremmin. Puolisoni käyttää myös Zeropointin kompressiotrikoita ja -paitaa jääkiekossa varusteiden alla. Hänkin monet leikkaukset läpikäyneenä kokee, että ne tukevat hyvin kroppaa.

Sanotaan, että kompressio auttaa kehoa palautumaan nopeammin, sillä se antaa painetta kudoksille ja vilkastuttaa lihasten hapensaantia. Toimivuuden kannalta kannattaa olla tarkka koon suhteen, sillä sukissa esimerkiksi on tärkeää mitata pohje sen leveimmästä kohdasta ja katsoa mitan mukaan oma koko Zeropointin sivuilta. 

Ladulle mars ja merinovillasukkaa jalkaan! 

Lumesta nautitaan nyt koko maassa ja ladut sekä rinteet suorastaan kutsuvat hiihtämään ja laskettelemaan! Sain Zeropointilta testiin hiihtoon Zeropointin talvimalliston tuotteita

Cross Country Medium kompressiosukka on suunniteltu erityisesti maastohiihtäjille ja talviulkoiluun. Niissä on 50% merinovillaa, minkä ansiosta kosteus sukasta poistuu nopeammin. Itse olen ainakin vanhemmiten alkanut enemmän ja enemmän arvostaa hyviä materiaaleja. Merinovilla on yksi suosikeistani, sillä materiaali imee itseensä kosteutta, mutta pinta jää kuivan tuntuiseksi. Samaan aikaan, kun minulla on ollut hakusessa Sohville kaiken kattavat lämpimät talvivarusteet, olen myös yrittänyt muistaa päivittää omani. Ulkoilua on nimittäin aina ohjelmassa, oli mikä sää tahansa.

Vaikka näissä Cross Country -kompressiosukissa on keskitason kompressio, tuntui, että ne tukivat silti lihaksia ja jalkoja. Jollain tapaa varsinkin vapaan tyylin hiihdossa, sukka tuki jalan optimaalista asentoa, eikä puristanut liikaa. Merinovilla myös lämmitti tarvittavan verran. Niin kuin sanoin jo aiemmin näissäkin kannattaa huolellisesti tarkistaa oma kokonsa mitan avulla. 

Testasin hiihtotakin ja fleecepaidan alle Zeropointin pitkähihaista thermal trikoopaitaa. Siinä on myös keskitason kompressio, ja se oli mielestäni oivan pehmeä ja hengittävä aluspaita viileämmän sään urheiluun. Zeropointin paidoissa olen huomannut jo aiemmin, että kannattaa kallistua isompaan kokoon, jos keikkuu kahden koon vaiheilla. Niin kuin muissakin kompressiotuotteissa, paitakin kannattaa olla ihoa myötäilevä. Paidan kangas on muuten tehty 78% EconylⓇ-langasta. Tämä lanka tehdään 100% kierrätysmateriaalista. 

*Zeropointin talvimalliston tuotteet saatu