Tuumasta toimeen pop upia järjestämään

Haluatteko kuulla hauska jutun? Olen järjestämässä kahden muun suomalaisen naisyrittäjän kanssa yhteistä pop up -tapahtumaa. Hauskin osuus tuossa siis on se, että aloimme tehdä tätä oikeastaan vasta hiukan yli kuukausi sitten, ja pian tuo viikonloppu kolkuttelee jo nurkan takana. Miten pop up kursitaan kasaan? Alla osa-alueita linkkeineen. Aika nopealla tahdilla saatiin homma rullaamaan.

Mistä kaikki lähti liikkeelle? 

Kun Kalla Activen uusi hihaton merinomekko tuli ja oli tarkoitus lanseerata se myyntiin, valokuvaaja Jonna Monola otti sen tuotekuvat studiossaan työnalle. Kun tapasimme Punavuoren Relove-kahvilassa ja vein kuvauslainoja hänelle, hänen kanssaan oli hänen ystävänsä Eva. Olin jälleen kerran ”liian ajoissa” ja tavallaan häiritsin heidän tapaamistaan. Evan kanssa tuli kuitenkin pöydässä puheeksi yrittäjyys ja vaatebrändit, sillä hänellä on oma joogavaatemerkki Moonah Wear. Koska teen niin paljon töitä yksin, tuntui tosi ihanalta sparrailla kaikesta yrittäjyyteen ja yleisesti vaatealaan liittyvästä – paljon jäi kuitenkin puhumatta, joten sovimme, että näemme vielä. 

Melkein heti tuon jälkeen sain kutsun aamiaistilaisuuteen, jossa tapasin Katjan, joka on Edly Helsinki -kenkäbrändin perustaja. Aamiaistilaisuus oli Solo Sokos Hotelli Helsingin Blomstedt-tapahtumatilassa, ja Katja sattui istua minun kanssani samassa pöydässä. Idea yhteisestä pop upista tuli ja sanoin heti, että pyydetään myös Evaa ja Moonah Wearia mukaan. Koska hotellinjohtaja Aki Keskitalo istui viereisessä pöydässä, päätimme ehdottaa asiaa heti myös hänelle. Aki lähti ideaan mukaan ja saimme vihreää valoa tuon samaisen Blomstedt-tapahtumatilan käyttöön. Toukokuun ensimmäinen viikonloppu 5.-7.5 oli vapaana tilassa, ja se sopi meillekin hyvin. 

Tapahtuman konseptointi

Kun näimme Katjan ja Evan kanssa, aloimme ideoida konseptia, visua ja tapahtuman nimeä. Pienen pallottelun jälkeen Blossom together kuulosti mielestämme hyvältä. Tiedättekö lauseen: 

”A FLOWER DOES NOT THINK OF COMPETING TO THE FLOWER NEXT TO IT. IT JUST BLOOMS.”

Zen Shin

Lähinnä mietimme sitä, miten yhdessä tekeminen ja toisten tukeminen auttaa meitä kaikkia. Myötäeläminen, lempeys ja aitous kantavat pidemmälle ja saavat meistä jokaisen kukoistamaan. Varjopuolena puhuimme myös kateudesta ja missä muodoissa sitä on ilmennyt. Faktahan on se, että toisen onnistumisesta iloitseminen ja auttaminen eivät ole itseltä mitenkään pois – päinvastoin. Tässäkin uskon karmaan – auttaminen ja toisen tukeminen tulevat kymmenkertaisena takaisin.

Kun olimme keksineet konseptin, loin perus visupohjia Canvaan, joita muokkailimme Evan kanssa eri kokoihin someen ja printteihin. Etsimme yhteistyötahoja ja otimme heihin yhteyttä sekä loimme Facebook eventin.

Tapahtumaan yhteistyöhön lähtivät Solo Sokos Hotel Helsingin lisäksi Suomen Lasitehdas Oy ja Jubilee Oy. Lasitehtaalta saamme heidän upeita design peilejä lainaksi sekä Jubilee Oy lainaa meille rekit, henkarit ja a-standin. Kiitos heille jo etukäteen, että he lähtivät mukaan tähän tempaukseen!

Katjan ja Evan kanssa pop upia on ollut tosi mutkaton ja helppo tehdä, enkä malta odottaa, että toukokuu tulee. Markkinointimateriaalit ovat suht valmiina, hintalaput tehtyinä, peilien ja rekkien kuljetusaikataulut sovittu, mainosjulisteet tilattu painosta, perjantaiaamuna pidettävän PR-tapahtuman konsepti, kutsut ja puhuja valmiina sekä aamiaistarjoilut hotellin puolelta tuohon sovittuna.

Monia asioita on siis jo poistunut to do -listalta ja voisi jopa sanoa, että aika hyvällä mallilla ollaan – vai tuleeko näiden kanssa aina sama ”hurja remontti -ilmiö”, jossa ihmiset odottavat oven takana ja samaan aikaan joku laittaa vielä viimeistä laattaa seinään. No sen näemme sitten!

Joka tapauksessa tulkaa moikkaamaan! Olisi kiva nähdä paikan päällä! (Ja mikä parasta annamme tuotteista -20% alen)

ps. Solo Sokos Hotelli muuten tarjoaa myös tapahtumaan osallistuville pienen alen hotellin Pauli´s ravintolaan. Koodilla POP UP saa -15% alennuksen Bowl-annoksista. 


BLOSSOM TOGETHER WEEKEND POP UP
Paikka: Solo Sokos Hotel, Blomstedt-tapahtumatila
Yliopistonkatu 8, 00100 Helsinki 

Päivämäärä ja kellonaika: 
Perjantai 5.5.2023 klo 10-19.00
Lauantai 6.5.2023 klo 11-18.00
Sunnuntai 7.5.2023 klo 12-16.00
Kurkkaa FB event

2 Comments

  1. Joakim
    22/04/2023

    ”Kyllä mä selviän” -tauti ja lukkoisten korvien mysteeri, en pystynyt kommentoimaan tuolle tekstille niin kommentoin tähän, itsellä oli sama vaiva. Kävin todella monella mehiläisen,terveystalon,pihlajalinnan korvalääkärillä ja 1 lääkäri huomasi, että nenänlimakalvot ovat turvoksissa joten tärykalvo on kireänä eikä ilmastoidu niinkuin pitäisi. Itsellä oli myös samat oireet, eka korvapaine jonka jälkeen tinnitys ja korvapaineinen korva poksui ärsyttävästi ilman että paine tasaantuisi. Onko sinun korvasi nykyisin jo ok?

    Minulla tämä kesti siis viime vuon huhtikuusta saman vuoden joulukuulle asti.

    1. Ninniohia
      06/05/2023

      Hei! Minulla on nyt ns. pahin vaihe mennyt ohi eli korvien jatkuva loksuminen. Toki edelleen välillä tuntuu oudolta. Mielenkiintoinen vaiva. Toivottavasti itse olet päässyt kokonaan nyt eroon. Mukavaa kevättä!

Comments are closed.